Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Inter Miami ukončil spoluprácu s trénerom Philom Nevillom

Ilustračné foto. Foto: TASR

Bývalého hráča Manchestru United a anglického reprezentanta po stredajšej prehre 0:1 s New Yorkom Red Bulls vypískali fanúšikovia.

Miami 2. júna (TASR) - Americký futbalový klub Inter Miami ukončil spoluprácu s anglickým trénerom Philom Nevillom. K rozhodnutiu prišlo po tom, ako sa Miami prepadlo na dno tabuľky Východnej konferencie MLS v dôsledku štvrtej prehry za sebou.

Bývalého hráča Manchestru United a anglického reprezentanta po stredajšej prehre 0:1 s New Yorkom Red Bulls vypískali fanúšikovia. "Sme a vždy sme boli ambiciózny klub. Niekedy cesta k rastu zahŕňa ťažké rozhodnutia a dnešok je jedným z tých momentov. Sme vďační Philovi za nadšenie a húževnatosť, ktoré priniesol do Interu Miami. Jeho pozitívny prínos je zakotvený v tímovej kultúre. Klub reprezentoval s kvalitou a dôstojnosťou," uviedol majiteľ Interu Jorge Mas.

Spoluvlastníkom Miami je pritom Nevillov bývalý spoluhráč a dlhoročný priateľ David Beckham. "Niekedy treba urobiť tie najťažšie rozhodnutia a cítime, bohužiaľ, že je správny čas urobiť zmenu. Chcem osobne poďakovať Philovi za jeho tvrdú prácu, vášeň pre náš klub a za poctivosť," citovala Beckhama agentúra AFP.

Neville pôsobil na lavičke Miami od januára 2021. V prebiehajúcej sezóne MLS viedol 15 zápasov, v ktorých jeho zverenci zaznamenali päť výhier a desať prehier.