Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Karel Jarolím sa stal novým trénerom českej futbalovej reprezentácie

Tréner Karel Jarolím. Foto: TASR/Michal Svítok

Päťdesiatdeväťročný kormidelník sa s vedením zväzu dohodol na dvojročnom kontrakte s opciou na ďalšie dva roky.

Praha 15. júla (TASR) - Novým trénerom českej futbalovej reprezentácie sa v piatok stal Karel Jarolím, ktorý povedie tím v kvalifikácii na majstrovstvá sveta 2018.

Päťdesiatdeväťročný kormidelník sa s vedením zväzu dohodol na dvojročnom kontrakte s opciou na ďalšie dva roky. Zmluvu musia obe strany ešte podpísať, keď sa tak stane, Jarolím zasadne na reprezentačnú stoličku oficiálne 1. augusta.

"Prichádza tréner, za ktorým sú športové výsledky. Verím, že môže podobných úspechov dosiahnuť i s národným mužstvom. Jeho prvým krokom bude zostaviť tím tak, aby sme sa mohli pokúsiť o postup na majstrovstvá sveta 2018," vyhlásil predseda Českej futbalovej asociácie Miroslav Pelta.

Piatkové vyhlásenie prišlo po vyše týždňových rokovaniach medzi zväzom, trénerom a jeho zamestnávateľom Mladou Boleslavou. Toho povedie Jarolím ešte do 25. augusta v predkolách Európskej ligy. Nový šéf národnej lavičky kedysi trénoval aj na Slovensku, v sezóne 2010/11 viedol Slovan Bratislava.

Vedenie českého futbalu zháňalo trénera po tom, ako sa doterajší kouč Pavel Vrba rozhodol prijať ponuku ruského klubu Anži Machačkala. Asociácia ho musela pustiť pre výstupnú klauzulu v zmluve. Ďalším kandidátom na uvoľnený post bol tréner národného tímu ČR do 21 rokov Vítězslav Lavička.

Vrba ukončil spoluprácu po vypadnutí z nedávneho EURO 2016, kde Česi prehrali so Španielskom 0:1, Tureckom 0:2 a remizovali s Chorvátskom 2:2. V základnej D-skupine obsadili posledné miesto.