Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Futbal

Kamenár veľa príležitostí v Poľsku nedostával. Posilní maďarský Vasas

Na snímke brankár Ľubomír Kamenár , ktorý sa v tejto sezóne prvýkrát predstavil v drese Spartaku Trnava. Foto: TASR/Peter Kollár

Mužstvo Vasasu v minulej sezóne skončilo na štvrtej priečke, po jesennej časti bolo pritom na čele tabuľky ligovej tabuľky.

Budapešť 4. júla (TASR) - Slovenský futbalový brankár Ľuboš Kamenár sa na tri roky upísal maďarskému klubu Vasas FC.

Tridsaťročný brankár naposledy pôsobil v poľskom klube Slask Vroclav, v ktorom však nedostal veľa príležitostí. Kamenár je odchovanec trnavského futbalu, počas kariéry pôsobil v Petržalke, s ktorou v roku 2008 získal double. V roku 2009 sa dostal do francúzskeho Nantes, ďalej pôsobil v Turecku a v Česku. V roku 2012 sa dostal do Celticu Glasgow, potom zamieril do maďarského ETO Győr, ktorý však skrachoval.

"Poznali sme Ľubošove kvality z minulosti, preto jeho angažovanie nebola kúpa mačky vo vreci. Vítame ho v rodine Vasasu a prajeme mu úspešné roky," povedal pre klubový web prezident Vasasu Miklós Vancsa.

Mužstvo Vasasu v minulej sezóne skončilo na štvrtej priečke, po jesennej časti bolo pritom na čele tabuľky ligovej tabuľky. V tomto ročníku štartuje v 1. predkole Európskej Ligy, v prvom meraní síl prehral Vasas na pôde izraelského Beitaru Jeruzalem 3:4.