Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Klose sa vracia do nemeckej reprezentácie, bude asistentom Löwa

Miroslav Klose Foto: TASR/AP Photo

Ako informoval denník Bild, Klose bude sedieť na lavičke Nemecka už počas blížiaceho sa duelu kvalifikácie MS 2018 proti San Marínu.

Berlín 1. novembra (TASR) - Miroslav Klose sa vracia do nemeckej futbalovej reprezentácie. Historicky najlepší strelec národného mužstva bude členom realizačného tímu trénera Joachima Löwa. Ako informoval denník Bild, Klose bude sedieť na lavičke Nemecka už počas blížiaceho sa duelu kvalifikácie MS 2018 proti San Marínu.

Nemecký futbalový zväz (DFB) informáciu médií potvrdil s tým, že Klose ukončil hráčsku kariéru a bude sa sústrediť na trénovanie. V pondelok DFB oznámil, že kouč Löw predĺžil zmluvu a pri národnom tíme tak zostane minimálne do roku 2020.

Klose podľa agentúry DPA absolvuje individuálny tréningový program, ktorý budú zastrešovať Löw a technický riaditeľ DFB Hansi Flick. "S myšlienkou robiť trénera som sa zahrával už dlhšie. Vždy ma lákalo robiť taktiku, riešiť stratégiu. Čaká ma dlhá cesta, ale verím, že na nej budem úspešný," povedal Klose.

Tridsaťosemročný bývalý útočník reprezentoval Nemecko v 137 dueloch, v ktorých zaznamenal rekordný počet 71 gólov. Kariéru v najcennejšom drese ukončil v roku 2014 po tom, ako "Nationalelf" získal v Brazílii titul majstrov sveta. Na štyroch MS nastrieľal celkovo 16 gólov, čo je tiež rekord.

Na klubovej úrovni naposledy pôsobil v Laziu Rím, od skončenia uplynulej sezóny bol bez angažmánu.