Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Legendárny Kluivert bude futbalovým riaditeľom Paríža St. Germain

Patrick Kluivert, archívna snímka Foto: TASR/AP

Niekdajší vynikajúci holandský útočník pôsobil naposledy v Ajaxe Amsterdam, kde nastúpil iba nedávno ako tréner výberu do 19 rokov.

Paríž 15. júla (TASR) - Bývalý holandský futbalový reprezentant a neskôr tréner Patrick Kluivert sa vydal na funkcionársku dráhu. Podľa BBC bude novým futbalovým riaditeľom vo francúzskom klube Paríž St. Germain.

Štyridsaťročný Kluivert naposledy pôsobil v Ajaxe Amsterdam, kde nastúpil iba nedávno ako tréner výberu do 19 rokov. V tíme úradujúceho francúzskeho majstra bude spolupracovať s novým trénerom Unaiom Emerym.

"Som extrémne poctený, že som sa mohol stať súčasťou takého skvelého klubu. Budem vykonávať svoje poslanie s veľkými ambíciami a precíznosťou. Všetci v Paríži chceme dosiahnuť vysoko nastavené ciele a splniť očakávania hráčov a našich fanúšikov," citovala BBC slová Kluiverta.

Bývalý vynikajúci útočník obliekal počas hráčskej kariéry dresy Ajaxu, Barcelony i Newcastlu, neskôr pôsobil ako asistent trénera v holandskej reprezentácii a ako kouč Curacaa.