Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Futbal: Kolín sa chce odvolať proti trestu od UEFA

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Európska futbalová únia udelila Kolínu pokutu 60.000 eur za to, že jeho priaznivci vyvádzali na tribúnach štadióna a na plochu hádzali dymovnice a iné predmety.

Berlín 6. novembra (TASR) - Vedenie nemeckého futbalového klubu 1. FC Kolín sa odvolá voči prísnemu podmienečnému trestu, ktorému čelí za správanie svojich fanúšikov počas septembrového zápasu Európskej ligy na ihrisku Arsenalu Londýn.

Európska futbalová únia (UEFA) udelila Kolínu pokutu 60.000 eur za to, že jeho priaznivci vyvádzali na tribúnach štadióna a na plochu hádzali dymovnice a iné predmety. Na európsku scénu sa Kolín vrátil po 25 rokoch a o zápasy "capkov" bol veľký záujem zo strany fanúšikov. Do Londýna ich dorazilo 20.000, ale veľa z nich s neplatnou vstupenkou a preto sa duel začal o 15 minút neskôr. Arsenal napokon vyhral 3:1.

Podľa UEFA čelí Kolín trestu zákazu vycestovania fanúšikov na vonkajšie zápasy s podmienkou na dva roky. "Po detailnej analýze verdiktu sme dospeli k názoru, že ide o prísny trest," uviedol podľa agentúry DPA riaditeľ klubu Alexander Wehrle. Kolín sa v skupine EL predstaví vonku už len raz, 7. decembra nastúpi na ihrisku Partizanu Belehrad.