Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Kolumbijská federácia dostala pokutu za predražený predaj vstupeniek

Na archívnej snímke logo Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v Zürichu. Foto: TASR/AP

FIFA v utorok uviedla, že bude požadovať ďalšie detaily o prípade, samostatné vyšetrovanie vedie kolumbijská prokuratúra.

Bogota 7. júla (TASR) - Kolumbijská futbalová federácia (FCF) na čele s prezidentom Ramonom Jesurunom dostala pokutu 4,3 milióna amerických dolárov. Vládna agentúra pre reguláciu obchodu ju potrestala za predražený predaj vstupeniek na reprezentačné zápasy v kvalifikácii MS 2018.

Jesurun, ktorý je zároveň od roku 2016 člen Rady Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), dostal pokutu v prepočte 83.000 USD a vyšetruje ho etická komisia FIFA. Jeho predchodca Luis Bedoya musí zaplatiť 72.000 USD, od etickej komisie už má za ďalšie prehrešky vrátane korupcie doživotný dištanc.

FIFA v utorok uviedla, že bude požadovať ďalšie detaily o prípade, samostatné vyšetrovanie vedie kolumbijská prokuratúra. Na domáce stretnutia kolumbijskej reprezentácie s Brazíliou a Uruguajom sa podľa regulačnej agentúry predávali vstupenky, ktoré boli trojnásobne predražene v porovnaní s ich skutočnou hodnotou. Informovala o tom agentúra AP.