Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

FIFA rozšírila dlhoročné tresty pre Hodúra a Ráka na celý svet

V popredí Ivan Hodúr ešte ako hráč DAC padá cez brániaceho Jiřího Kladrubského (Slovan) v 1. kole jesennej časti futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 Slovan Bratislava - DAC 1904 Dunajská Streda v Bratislave v piatok 12. júla 2013. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Obaja figurovali v korupčnom škandále s ovplyvňovaním zápasov, na základe čoho disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu potrestala Hodúra súhrnným dištancom na 25 a Ráka na 15 rokov.

Zürich 25. septembra (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) rozšírila vo štvrtok územnú pôsobnosť už udelených dlhoročných trestov zákazu činnosti pre slovenských hráčov Ivana Hodúra a Róberta Ráka na celý svet. Obaja figurovali v korupčnom škandále s ovplyvňovaním zápasov, na základe čoho disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) potrestala Hodúra súhrnným dištancom na 25 a Ráka na 15 rokov.

Hodúr pôvodne dostal trest zákazu činnosti na 14 rokov za účasť na manipulácii duelov slovenskej najvyššej súťaže v drese DAC Dunajská Streda v sezóne 2013/2014. V máji tohto roku bývalému slovenskému reprezentantovi disciplinárka SFZ rozšírila dištanc o ďalších 11 rokov za ovplyvňovanie výsledkov prípravných stretnutí v drese FC Nitra v roku 2011 v korupčnej kauze, do ktorej bol zapletený aj Rák.

FIFA vo štvrtok zároveň doživotne celosvetovo dištancovala zo všetkých futbalových aktivít aj ruského hráča Jaroslava Dmitrieva za ovplyvňovanie zápasov v dueloch estónskej najvyššej súťaže. Ďalších dvanásť hráčov má v tomto prípade stop do šesť mesiacov.