Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Liverpool zbabral čo mohol, titul anglického šampióna sa mu vzdialil

Zronený Daniel Sturridge po prehratom zápase s Crystal Palace. Foto: TASR/AP

Liverpool sa síce vrátil na čelo Premier League, ale má iba náskok jedného bodu na Manchester City, ktorý má k dobru stredajšiu domácu dohrávku proti Aston Ville.

Londýn 5. mája (TASR) - Futbalisti FC Liverpool v zostave so slovenským obrancom Martinom Škrtelom v pondelok výrazne zakopli v boji o anglický titul. V dueli 37. kola prehajdákali na ihrisku Crystal Palace v závere trojgólový náskok a iba remizovali 3:3.

Liverpool sa síce vrátil na čelo Premier League, ale má iba náskok jedného bodu na Manchester City, ktorý má k dobru stredajšiu domácu dohrávku proti Aston Ville. Tretia Chelsea stráca kolo pred koncom na Liverpool dva body. Záverečné 38. kolo je na programe v nedeľu 11. mája a pri rovnosti bodov rozhodne o majstrovi skóre, to majú momentálne výrazne najlepšie hráči City.



V Selhurst Parku ešte v 79. minúte viedol Liverpool o tri góly, koncovku ale totálne nezvládol. Hostí poslal do vedenia Joe Allen prvým ligovým gólom v drese Liverpoolu v 18. minúte, keď sa presadil po rohovom kope Stevena Gerrarda. Liverpool poistil svoj náskok po zmene strán - najskôr po samostatnej akcii sa v 53. minúte presadil Daniel Sturridge a o chvíľu neskôr sa tešil z presného zásahu aj kanonier Luis Suarez. Hráči Crystal Palace sa ale nevzdali a Dwight Gayle sa v závere dvoma gólmi postaral o vyrovnanie. "The Reds" sa tak výrazne vzdialil sen o prvom titule po 24 rokoch. Škrtel hral za hostí celý zápas a v 64. minúte inkasoval žltú kartu.



Premier League - 37. kolo:

Crystal Palace – FC Liverpool 3:3 (0:1)


Góly: 79. Delaney, 81. Gayle, 88. Gayle – 18. Allen, 53. Sturridge, 55. Suarez

/Škrtel za hostí celý zápas + ŽK/