Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Liga majstrov: Ancelotti dúfa, že proti Schalke nastúpi aj Modrič

Hráč Realu Madrid Luka Modrič (vpravo) v súboji s Toni Kroosom z Bayernu Mníchov vo futbalovom zápase semifinále Ligy majstrov v Madride 23. apríla 2014. Foto: TASR/AP

Z úvodného osemfinálového zápasu v Gelsenkirchene si Real priviezol víťazstvo.

Bratislava 9. marca (TASR) - Futbalisti Realu Madrid si chcú v utorňajšej osemfinálovej odvete Ligy majstrov 2014/2015 proti Schalke 04 udobriť fanúšikov. V sobotu prehrali v Primera Division na pôde Athleticu Bilbao 0:1 a prišli o post lídra, ktorý prevzala Barcelona. Z úvodného osemfinálového zápasu v Gelsenkirchene si Real priviezol víťazstvo 2:0. Tréner Carlo Ancelotti verí, že na Santiago Bernabeu bude môcť počítať aj s tvorivým chorvátskym stredopoliarom Lukom Modričom, ktorý "bielemu baletu" citeľne chýba.

"Luka veľmi chcel hrať už v Bilbau, no ešte sa úplne nezotavil zo zranenia zadného stehenného svalu. Dali sme mu ešte niekoľko dní, aby sa mohol doliečiť. Dúfam, že v odvete proti Schalke by už mohol byť k dispozícii. Po prehre s Athleticom som hráčom poriadne prehovoril do duše. Na ihrisku pôsobili zmätočne a chaoticky. Boli príliš pomalí, neposúvali si loptu tak, ako mali a nevytvárali dostatok priestoru pre ofenzívnych hráčov. Jednoducho to bolo príliš individualistické. Potrebujeme nevyhnutne zlepšiť súhru medzi stredopoliarmi a útočníkmi, v ofenzíve musíme hrať úplne ináč," citovala slová rozhorčeného Ancelottiho agentúra Reuters.

Schalke v generálke na Real zdolalo Hoffenheim 3:1 a v bundesligovej tabuľke sa posunulo už na štvrté miesto. Dvoma gólmi sa blysol talentovaný Max Meyer. "Max odohral fantastický zápas a mal leví podiel na našom triumfe. Celé mužstvo však podalo veľmi dobrý výkon, hráči boli neustále v pohybe a vytvárali si veľa šancí. Z víťazstva máme radosť, no tá potrvá iba niekoľko hodín. Čaká nás totiž veľmi ťažká osemfinálová odveta Ligy majstrov v Madride, na ktorú sa musíme čo najlepšie pripraviť," zdôraznil taliansky tréner Roberto di Matteo.

V druhom utorňajšom zápase s tradičným výkopom o 20.45 privíta FC Porto švajčiarskeho šampióna FC Bazilej. Portugalčania uhrali v St. Jacobs Parku sľubnú remízu 1:1 a majú lepšiu východiskovú pozíciu. V ôsmich domácich zápasoch v európskych klubových súťažiach v rade neokúsili trpkosť prehry. V útoku sa budú opäť spoliehať na kolumbijského kanoniera Jacksona Martineza, ktorý strelil v najvyššej portugalskej súťaži 17 gólov a ďalších päť presných zásahov pridal v skupinovej fáze LM.

Bazilej sa v úvodnom zápase ujal vedenia zásluhou paraguajského krídelníka Derlisa Gonzaleza, ktorý sa však pri gólovej akcii a zrážke s brankárom zranil. Po jeho nútenom odchode hrali Švajčiari až príliš zakríknuto a ani raz neohrozili bránku "drakov". Kouč Paolo Sousa si uvedomuje, že ak chce jeho tím druhýkrát v histórii postúpiť medzi osem najlepších tímov v Európe, musí hrať v Porte oveľa odvážnejšie.

"V rozhodujúcom zápase skupinovej fázy na pôde FC Liverpool sme ukázali, že vieme hrať dobre aj vonku. Sobotňajšie ligové víťazstvo 3:0 nad Thunom nás správne nabudilo. Hráči si to na trávniku užívali a je potešiteľné, že sa dostávajú do formy, v akej boli na jeseň minulého roka," povedal Sousa pre klubový web. Portugalského kouča zarmútilo rozhodnutie Marca Strellera, ktorý v piatok oznámil, že po sezóne ukončí kariéru. "Som z toho smutný. Marco je totiž nielen ikonou Bazileja, ale celého švajčiarskeho futbalu."

Odvetné zápasy osemfinále LM 2014/2015, utorok 10. marca (20.45 h SEČ):
Real Madrid - Schalke 04 /rozhoduje: Damir Skomina (Slov). /
/Prvý zápas: 2:0/

FC Porto - FC Bazilej /rozhoduje: Jonas Eriksson (Švéd.)/
/Prvý zápas: 1:1/