Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Haaland dvoma gólmi zariadil výhru nad PSG

Osemnásťročný Nór v drese Dortmundu Erling Braut Haaland (vpravo) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu počas úvodného osemfinálového zápasu futbalovej Ligy majstrov Borussia Dortmund - Paríž St. Germain v Dortmunde 18. februára 2020. Foto: TASR/AP

K ôsmim gólom z dresu Salzburgu v najprestížnejšej európskej súťaži tak pridal ďalšie dva.

Dortmund 19. februára (TASR) - Francúzsky majster Paríž St. Germain je ďalší klub, ktorý mal tú česť naraziť na futbalovú výnimočnosť 19-ročného Erlinga Brauta Haalanda. Nórsky útočník Borussie Dortmund skóroval v utorkovom prvom osemfinálovom zápase Ligy majstrov dvakrát a zariadil víťazstvo nemeckého tímu 2:1. Najprv skóroval v 69. minúte a v 78. minúte odpovedal na vyrovnávajúci zásah Neymara.

K ôsmim gólom z dresu Salzburgu v najprestížnejšej európskej súťaži tak pridal ďalšie dva. "Viem, že je ešte mnoho vecí, v ktorých sa musím zlepšiť, no bolo to skutočne dobré. Čaká nás však ešte veľa práce, keď chceme ísť ďalej," povedal podľa DPA Haaland.

Recept na strieľanie gólov nórsky mladík vysvetliť nedokáže. "Vôbec nad mojimi streleckými pokusmi nerozmýšľam, iba si skrátka užívam tú chvíľu. Ako futbalista žijete práve pre takéto dni. Je to úžasné. Uvidíme, čo sa stane v Paríži," dodal spokojný Haaland.

Nadšenie naopak nevládne v radoch bohatého parížskeho klubu, ktorému hrozí ďalší koniec v osemfinále. Pred rokom nestačil na Manchester United v rovnakej fáze súťaže. "Možno sme hrali trochu so strachom, že urobíme chybu. Keď sa na to sústredíte, stane sa to," povedal tréner PSG Thomas Tuchel. "Pri niekoľkých príležitostiach nám chýbala sebadôvera, komplikovali sme si situáciu ľahkými stratami lôpt. Vieme byť oveľa lepší ako dnes večer. Máme pred sebou ešte druhý polčas a urobíme všetko pre to, aby sme uspeli," dodal nemecký kouč podľa oficiálnej webstránky PSG. Odveta v Paríži je na programe 11. marca.