Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Hamšík exportným gólom spasil Neapol

Kapitán Neapolu Slovák Marek Hamšík (vpravo) a hráč Besiktasu Tolgay Arslan bojujú o loptu v zápase B-skupiny Ligy majstrov Besiktas Istanbul - SSC Neapol v Istanbule, 1. novembra 2016. Foto: TASR/AP

Slovenský reprezentant v 82. minúte napriahol spoza šestnástky a exportným gólom zariadil remízu 1:1.

Istanbul 2. novembra (TASR) - Futbalisti SSC Neapol boli v Lige majstrov na pokraji druhej prehry s Besiktasom Istanbul, na horúcej tureckej pôde ich však spasil kapitán Marek Hamšík. Slovenský reprezentant v 82. minúte napriahol spoza šestnástky a exportným gólom zariadil remízu 1:1. Neapol je so siedmimi bodmi naďalej na čele tabuľky B-skupiny o skóre pred Benficou Lisabon, ktorá si poradila z Dynamom Kyjev 1:0.

Hamšík strelil za Neapol 102. gól v súťažných zápasoch a iba 13 presných zásahov ho delí od vyrovnania klubového rekordu legendárneho Argentínčana Diega Maradonu. "Sme trochu smutní, pretože v Istanbule sme podľa priebehu hry i podľa počtu šancí mali vyhrať. Aj bod však môže mať v konečnom účtovaní pre nás cenu zlata. Určite sme si nezaslúžili prehrať, to by bolo príliš kruté. Teraz musíme vyhrať najbližší duel," citovala slová Hamšíka stránka uefa.com, ktorá ho označila za Hráča zápasu.

Hamšík zaznamenal v LM už päť gólov a vyrovnal zápis doposiaľ najlepšieho strelca SSC v prestížnej súťaži Gonzala Higuaina, ktorý v lete prestúpil do Juventusu Turín. Po výstavnom kúsku do siete Besiktasu si pravou rukou búchal na srdce a šprintoval cez celé ihrisko pred sektor fanúšikov Neapola, ktorí boli vo vytržení. "Veľmi si vážime našich priaznivcov, ktorí cestovali za nami až do Istanbulu. Musíme pokračovať v dobrých výkonoch z uplynulých zápasov. Verím, že v sobotu zdoláme Lazio Rím," uviedol Hamšík pre svoj oficiálny web.

Kouč Neapola Maurizio Sarri bol spokojný s predvedenou hrou. "Chlapcom patrí vďaka za to, že súperovi dovolili vypracovať si iba minimum šancí. Boli sme pozorní v defenzíve a vďaka dobrým kombináciám sme si vytvorili sedem či osem vyložených príležitostí. Škoda, že sme premenili iba jednu, za predvedený výkon by sme si zaslúžili streliť viac gólov. Gabbiadini nastúpil v strede útoku, v priebehu zápasu sme ho presunuli na pozíciu podhrotového hráča a jeho miesto zaujal Callejon. Myslím, že obaja hrali dobre."