Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

LM: Inter chcel všetky body, M´gladbach ľutoval neudržané vedenie

Na snímke vľavo hráč Interu Stefan de Vrij a vpravo hráč Borussie Alassane Plea v zápase B-skupiny 1. kola skupinovej fázy Ligy majstrov vo futbale Inter Miláno - Borussia Mönchengladbach v Miláne 21. októbra 2020. Foto: TASR/AP

Dvojgólovým hrdinom Milánčanov sa na San Sire stal Romelu Lukaku, ktorý otvoril skóre aj stanovil konečný výsledok.

Miláno 22. októbra (TASR) - Po zmierlivom výsledku 2:2 v stredajšom stretnutí 1. kola B-skupiny Ligy majstrov 2020/2021 neboli stopercentne spokojní futbalisti Interu Miláno ani Borussie Mönchengladbach. Domáci síce v poslednej minúte riadneho hracieho času zachránili remízu, ale v úlohe favorita pomýšľali na trojbodový zisk. Naopak, hostí mrzel inkasovaný gól v závere.

Dvojgólovým hrdinom Milánčanov sa na San Sire stal Romelu Lukaku, ktorý otvoril skóre aj stanovil konečný výsledok. "Remíza nie je dobrý rezultát. Máme na viac a musíme pokračovať v práci, aby sme boli silnejší. Potrebujeme sa zlepšiť vo všetkých oblastiach. V defenzíve sme sa dopustili dvoch chýb, v útoku nám chýbalo viac chladnokrvnosti pri zakončení a nedotiahli sme viaceré šance," povedal belgický útočník pre Sky Sport.

Tréner Antonio Conte nemal pre pozitívne testy na koronavírus k dispozícii niekoľko futbalistov vrátane stopéra Milana Škriniara. Zo slovenského mikrosúboja nebolo nič, v nominácii Borussie pre zranenie absentoval stredopoliar László Bénes. "Sústredíme sa na to, čo sa deje na ihrisku. Správy o prípadoch ochorenia COVID-19 v našej kabíne určite nie sú príjemné, do základnej zostavy sme počítali aj s Achrafom Hakimim. Nebolo to ľahké ani z psychologickej stránky, ale hráči pristúpili k zápasu v správnom rozpoložení a ukázali, že sú muži na pravom mieste," povedal Conte.

Mönchengladbach siahal na cenné víťazstvo, keď ho v 84. minúte Jonas Hofmann poslal do vedenia 2:1. Hostia však náskok neudržali a body si museli podeliť so súperom. "V záverečných minútach sa striedali emócie ako na horskej dráhe. Chvíľu sme čakali, či bude môj zásah platiť. Pred výkopom neočakávalo veľa ľudí, že by sme mohli zabodovať na pôde Interu. Po stretnutí musím priznať, že zisk jediného bodu je mierne sklamanie. Pri rohovom kope sme nebránili dostatočne, čo nás extrémne mrzí," povedal Hofmann na oficiálnej klubovej stránke.

Druhý inkasovaný gól ľutoval aj jeho spoluhráč Matthias Ginter: "S odstupom času sa budeme radovať z bodu, ale krátko po zápase pociťujeme mierny smútok. Vyrovnávajúci gól v 90. minúte nepoteší nikdy, obzvlášť nie, ak ste sa dostali do vedenia len pár minút predtým. Ešte viac nás frustruje, že sa tomu dalo zabrániť. Rohový kop sme mali brániť lepšie, dovtedy sme súperovi nedovolili vypracovať si mnoho príležitostí."