Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Liverpool na Wanda Metropolitano neuspel, no Klopp nie je sklamaný

Tréner Atletica Madrid Diego Simone (chrbtom) a tréner Liverpoolu Jürgen Klopp sa objímajú pred úvodným osemfinálovým zápasom futbalovej Ligy majstrov Atletico Madrid - FC Liverpool v Madride 18. februára 2020. Foto: TASR/AP

Atletico dokázalo zdolať súpera, ktorý s výnimkou jedinej zmeny nastúpil v rovnakej zostave ako vo finálovom zápase Ligy majstrov.

Madrid 19. februára (TASR) - FC Liverpool síce v najvyššej anglickej futbalovej súťaži dominuje, no cestu za obhajobou prvenstva v Lige majstrov si skomplikoval. Práve na štadióne Wanda Metropolitano, kde 1. júna 2019 oslavoval triumf v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži, podľahol v prvom osemfinálovom zápase domácemu Atleticu Madrid 0:1.

Jediný gól duelu dal už v 4. minúte po rohovom kope stredopoliar Saul Niguez. "Rojiblancos" už potom stav ubránili. "Úroveň koncentrácie hráčov Atletica v obrane bola výnimočná," povedal tréner Liverpoolu Jürgen Klopp. "Nie som sklamaný z toho, ako sme hrali, hoci sme neboli dobrí hlavne v záverečnej fáze duelu," doplnil podľa AP.

Nemecký kouč sa pokúsil po prvom polčase niečo zmeniť a neštítil sa vystriedať ani svoje útočné hviezdy. Sadia Maneho nahradil cez prestávku Divock Origi, Mohameda Salaha vystriedal v 72. minúte Alex Oxlade-Chamberlain. "Sadio išiel dolu, pretože mal žltú kartu. Bál som sa, že hráči súpera budú pri ňom ľahko padať. Mohamed striedal výlučne z taktických dôvodov," vysvetlil Klopp.

Atletico dokázalo zdolať súpera, ktorý s výnimkou jedinej zmeny nastúpil v rovnakej zostave ako vo finálovom zápase Ligy majstrov. "Nie je to naša najlepšia noc, pretože sme nezískali žiadnu trofej. Sú však noci, na ktoré sa nezabúda. Dnes k nám prišiel najlepší tím na svete a my sme ho zdolali. Je to zatiaľ len jeden zápas, ešte máme jeden pred sebou," zhodnotil duel tréner Atletica Diego Simeone.