Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

LIGA MAJSTROV: Trenčania spoznali prípadných súperov v 3. predkole

Futbalisti AS Trenčín. Foto: TASR/Michal Svítok

Prvé súboje 3. predkola sú na programe 26.-27. júla, odvety potom 2.-3. augusta.

Nyon 15. júla (TASR) - Futbalisti slovenského majstra AS Trenčín sa v prípade postupu do 3. predkola Ligy majstrov 2016/2017 stretnú s úspešnejším z dvojice Legia Varšava - Zrinski Mostar (prvý zápas 1:1). Rozhodol o tom piatkový žreb v ústredí Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone.

Úradujúci slovenský šampión vystupoval ako nenasadený tím v prvej skupine majstrovskej vetvy. Za súperov mohol dostať Olympiacos Pireus, resp. úspešnejších z dvojíc Celtic Glasgow - Lincoln Red Imps, APOEL Nikózia - The New Saints či Dinamo Záhreb - Vardar Skopje.

Zverenci trénera Martina Ševelu v úvodnom zápase 2. predkola zvíťazili na pôde slovinského majstra Olimpija Ľubľana 4:3, odveta je na programe 20. júla o 20.15 h v Žiline. Duely nasledujúcej kvalifikačnej fázy sa odohrajú 26. a 27. júla (prvé stretnutia), resp. 2. a 3. augusta (odvety).

Od 3. predkola sa účastníci rozdelili do tzv. majstrovskej a nemajstrovskej vetvy. V majstrovskej vetve sa tímy nemôžu stretnúť s klubmi krajín z prvých dvanástich miest v päťročnej klasifikácii UEFA. Už ôsmy rok za sebou sa teda LM hrá týmto systémom, ktorý dáva aj klubom s nižším renkingom väčšiu šancu dostať sa do vytúženej hlavnej fázy. V sezóne 2010/2011 sa to podarilo futbalistom MŠK Žilina. Tím českého trénera Pavla Hapala sa po 1. FC Košice a Artmedii Petržalka stal len tretím klubom zo Slovenska, ktorému sa podaril prienik do skupiny LM.

Zdolaní v oboch vetvách 3. predkola postúpia do play off EL 2016/17. Tento ročník je už 62. v elitnej európskej súťaži, resp. 25. odkedy UEFA zaviedla Ligu majstrov. Finále sa bude hrať v Cardiffe na Millenium Stadium v sobotu 3. júna 2017.