Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

LIGA MAJSTROV: V stredu môže postúpiť päť tímov

Na snímke fanúšikovia mužstva Leicester City v hľadisku pred úvodným zápasom G-skupiny futbalovej Ligy majstrov FC Bruggy - Leicester City v Bruggách 14. septembra 2016. Foto: TASR/AP

Anglický šampión vedie s plným počtom bodov tabuľku G-skupiny a ak zvíťazí aj v Kodani, dve kolá pred koncom si zabezpečí postup ďalej.

Bratislava 1. novembra (TASR) - Päť tímov zo skupín E až H si v rámci stredajšieho programu 4. kola futbalovej Ligy majstrov môže predčasne zabezpečiť postup do vyraďovacej fázy súťaže. Osem duelov má zhodný začiatok o 20.45 SEČ.

Najbližšie k prieniku do play off je Leicester. Anglický šampión figuruje v domácej súťaži na jedenástej priečke, ale v Lige majstrov sa mu darí nad očakávanie. S plným počtom bodov vedie tabuľku G-skupiny a ak zvíťazí aj v Kodani, dve kolá pred koncom si zabezpečí postup ďalej. Leicester počas víkendu ukoristil v Premier League bod na ihrisku londýnskeho Tottenhamu (1:1), dánsky majster triumfoval na pôde FC Midtjylland 3:1. Slovenský reprezentant Ján Greguš za Kodaň nenastúpil, nedeľňajšie stretnutie odsledoval z lavičky ako náhradník. Angličania chcú nadviazať na výkon spred dvoch týždňov, keď súpera zdolali doma 1:0. "Od toho zápasu išla naša forma hore. Vyhrali sme nad Crystal Palace, bodovali proti Tottenhamu. Bude to náročný duel na pôde súpera, ale ak zopakujeme výkon z predchádzajúcich stretnutí, máme šancu na úspech," vravel kouč Leicestru Claudio Ranieri. Chýbať mu bude dlhodobo zranený Nampalys Mendy, o dispozícii dvojice Islam Slimani, Ahmed Musa rozhodnú lekári v deň zápasu.

Nakročené do vyraďovacej fázy z "efka" majú Borussia Dortmund a Real Madrid. Oba tímy získali doteraz po sedem bodov a v prípade stredajších výhier vybavia postup predčasne. Borussia hostí Sporting Lisabon a Real cestuje do Varšavy na súboj s Legiou. Madridčania v sobotu potvrdili vedúcu priečku v La Lige výhrou na ihrisku Alavesu 4:1, hetrikom sa blysol Cristiano Ronaldo. Ofenzívny koncert sa od "bieleho baletu" očakáva aj vo Varšave, ktorá je so skóre 1:13 zatiaľ len fackovacím panákom skupiny. "Favorit zápasu je jasný. My chceme predviesť výkon na hranici našich možností a hrať tak, aby sme sa po záverečnom hvizde nemali za čo hanbiť," naznačil ambície Legie jej tréner Jacek Magiera, ktorého zverenci v piatok otočili duel na pôde Korony Kielce z 0:2 na 4:2. Duel Legia - Real bude rozhodovať Čech Pavel Královec, jedným z jeho asistentov bude aj Slovák Roman Slyško.

Takmer identická situácia ako v F-skupine je aj v "géčku". Na čele je sedembodová dvojica Juventus Turín, FC Sevilla. Oba tímy hrajú navyše doma, keď taliansky majster privíta Olympique Lyon a Španieli hostia Dinamo Záhreb. "Ak postup vybojujeme už tento týždeň, vôbec sa nebudeme hnevať. V domácej súťaži nás čaká náročný program, bolo by dobré vybaviť povinnosti v Lige majstrov čo najskôr. Proti Lyonu to však nebude jednoduché," povedal tréner Turínčanov Massimiliano Allegri. Juve sa bude musieť zaobísť bez opory zadných radov Giorgia Chielliniho. Elitný stopér si v sobotňajšom dueli proti SSC Neapol natiahol stehenný sval a čaká ho minimálne dvojtýždňová pauza.

Štvrté kolo skupinovej fázy LM 2016/17 - streda 2. novembra (všetky zápasy od 20.45 SEČ)

E-skupina:

Tottenham Hotspur - Bayer Leverkusen (rozhoduje: Jug, Slovin.)
AS Monaco - CSKA Moskva (rozhoduje: Eriksson, Švéd.)

Tabuľka:

1. AS Monaco 3 1 2 0 4:3 5
2. Tottenham Hotspur 3 1 1 1 2:2 4
3. Bayer Leverkusen 3 0 3 0 3:3 3
4. CSKA Moskva 3 0 2 1 3:4 2

F-skupina:

Borussia Dortmund - Sporting Lisabon (rozhoduje: Makkelie, Hol.)
Legia Varšava - Real Madrid (rozhodujú: Královec - Nadvornik /obaja ČR/, SLYŠKO /SR/)

Tabuľka:

1. Borussia Dortmund 3 2 1 0 10:3 7
2. Real Madrid 3 2 1 0 9:4 7
3. Sporting Lisabon 3 1 0 2 4:4 3
4. Legia Varšava 3 0 0 3 1:13 0

G-skupina:

FC Porto - FC Bruggy (rozhoduje: Mallenco, Šp.)
FC Kodaň - Leicester City (rozhoduje: Brych, Nem.)

Tabuľka:

1. Leicester City 3 3 0 0 5:0 9
2. FC Kodaň 3 1 1 1 5:2 4
3. FC Porto 3 1 1 1 3:3 4
4. FC Bruggy 3 0 0 3 1:9 0

H-skupina:

Juventus Turín - Olympique Lyon (rozhoduje: Kuipers, Hol.)
FC Sevilla - Dinamo Záhreb (rozhoduje: Zwayer, Nem.)

Tabuľka:

1. Juventus Turín 3 2 1 0 5:0 7
2. FC Sevilla 3 2 1 0 2:0 7
3. Olympique Lyon 3 1 0 2 3:2 3
4. Dinamo Záhreb 3 0 0 3 0:8 0