Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Weissa st. potešil výkon aj výsledok

Na snímke hlavný tréner Slovana Vladimír Weiss gestikuluje počas 1. zápasu 2. predkola Ligy majstrov ŠK Slovan Bratislava - Young Boys Bern v Bratislave 21. júla 2021. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Tréner Bernu David Wagner tvrdí, že bezgólová remíza je pre jeho tím dobrým východiskom do odvety.

Bratislava 22. júla (TASR) – Tréner futbalistov bratislavského Slovana Vladimír Weiss st. vyslovil spokojnosť s výkonom mužstva, ktoré v stredajšom úvodnom zápase 2. predkola Ligy majstrov remizovalo doma s Young Boys Bern 0:0. Potešila ho skutočnosť, že jeho hráči stíhali fyzicky disponovanému švajčiarskemu súperovi a stále budú mať o čo hrať v odvete, ktorá je na programe v stredu 28. júla o 20:15 v Berne.

Pred siedmimi rokmi si mladí chlapci z Bernu spravili zo Slovana trhací kalendár. V skupinovej fáze Európskej ligy ho deklasovali 5:0 doma a na Pasienkoch triumfovali 3:1. Tentoraz sa na nich belasí pripravili lepšie. Duel na Tehelnom poli nepriniesol veľa šancí, diváci sa napriek tomu nenudili.

„Súper ukázal, že má vysokú kvalitu. Nie je to Real Madrid ani Barcelona, ale má fyzicky veľmi dobre pripravených hráčov a my sme im stíhali. Žiadalo sa z našej strany viac kvality v útoku, podržať loptu a byť odvážnejší. Čavrič a Ratao boli často ďaleko za hráčom, niekedy mohli lepšie čítať dlhú či odrazenú loptu, no ľahko sa to hovorí a ťažšie realizuje na ihrisku. Obrana na čele s brankárom aj stredová formácia však hrali výborne. Som spokojný s taktickým myslením hráčov a s ich odvedenou prácou," povedal kormidelník 11-násobného slovenského majstra.

Slovan mal dve pološance, hostia zasa boli blízko ku gólu v 19. minúte. Pokus Michela Aebischera z priameho kopu smeroval ukážkovo do vinkla, brankár Adrián Chovan však predviedol bravúrny zákrok a loptu vyškriabal na roh.

„Samozrejme, očakávali sme ťažký zápas a taký aj bol. Po 15 minútach sme zmenili systém na 4-4-2, čo bolo pre nás lepšie. Proti tomuto súperovi som spokojný aj s remízou, je spravodlivá. Vieme, že v Berne nás čaká ťažký zápas, ale pokúsime sa prakticky o nemožné. Nepôjdeme tam odovzdane a uvidíme, čo je v našich silách," dodal Weiss st., ktorého veľkou túžbou je priviesť Slovan do skupinovej fázy niektorého z európskych pohárov.

V prípade postupu sa jeho tím stretne v 3. predkole LM pravdepodobne s CFR Kluž, ak by s Bernom vypadol, pôjde do 3. predkola Európskej ligy a v ňom by mal čeliť Linconu Red Imps z Gibraltáru.

V dvojzápase 1. predkola proti Shamrocku Rovers si na konto pripísal iba 27 minút, v stredu proti Young Boys Bern nastúpil v základnej zostave a na ihrisku pobudol takmer do konca. Český legionár Jaromír Zmrhal podal na ľavom krídle výborný výkon, hýril aktivitou smerom dopredu a vypomáhal aj defenzíve. Krátko po zmene strán bol pri akcii, po ktorej mohol Slovan viesť.

„Bola to naša najväčšia šanca. V šestnástke boli traja naši hráči, lopta prelietavala kúsok od nich a napokon to niekto trafil kúsok vedľa žrde. Škoda, že sme ju nedotlačili do siete," premietal si situáciu hráč, ktorého si do tímu v letnej prestávke vytypoval tréner Weiss st.

„Veľmi som sa na zápas tešil, chcel som si ho užiť. Mal som dlhší herný výpadok a v závere som mal nábeh na kŕče. Odohrali sme však kvalitný duel so silným súperom, ktorému sme sa dokázali vyrovnať. Dáme do odvety všetko a uvidíme, ako to dopadne."

Tréner Bernu David Wagner tvrdí, že bezgólová remíza je pre jeho tím dobrým východiskom do odvety. „Podľa očakávania to bol ťažký zápas proti dobrému súperovi. Trvalo nám 20 minút, kým sme sa rozohrali a našli správny rytmus. V druhom polčase sme mali chvíľu ťažkosti, Slovan bol v úvodných desiatich minútach lepší. Následne sme však opäť získali kontrolu nad zápasom a v záverečných pätnástich minútach sme mali veľkú prevahu. Nepremenili sme šance, preto sme dnes nevyhrali. Remíza 0:0 je však pre nás dobrá východisková pozícia. Verím, že na našom štadióne, na umelej tráve a pred väčším počtom divákom sa nám podarí dosiahnuť postupový výsledok," povedal Wagner, ktorý si na Tehelnom poli odkrútil premiéru v súťažnom zápase na lavičke Bernu.