Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

V utorňajších zápasoch LM môžu favoriti potvrdiť postup

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Na prahu postupu sú Real Madrid, Borussia Dortmund ako aj Arsenal Londýn.

Bratislava 3. novembra (TASR) - Futbalisti Realu Madrid, Borussie Dortmund i Arsenalu Londýn si môžu už v utorok ako prvé tímy zaistiť účasť v osemfinále Ligy majstrov 2014/2015. Postup z B-skupiny zaručí Realu domáce víťazstvo v šlágri 4. kola skupinovej fázy LM nad Liverpoolom, nad ktorým obhajca titulu pred dvoma týždňami v Anglicku vyhral s prehľadom 3:0.

Španielsky klub má fantastickú formu, aktuálne ťahá sériu 11 víťazstiev vo všetkých súťažiach, počas ktorej nastrieľal súperom 46 gólov. V LM vyhral všetky tri doterajšie zápasy so skóre 10:2 a jasne vedie svoju skupinu. "Darí sa nám a užívame si to. Máme namiešaný ten správny mix mladších a starších hráčov. Dúfam, že na konci sezóny vyhráme nejaké veľké trofeje, rovnako ako v minulom ročníku," citovala agentúra Reuters brankára Realu Ikera Casillasa. V prvom vzájomnom zápase na Anfield Road zariadil dva góly "pusiniek" francúzsky útočník Karim Benzema, ďalší pridal Cristiano Ronaldo, pre ktorého to bol gól s poradovým číslom 70 v LM. Portugalského kanoniera tak už iba jeden presný zásah delí vyrovnania streleckého rekordu súťaže Raula Gonzaleza. Podľa štatistík z uplynulých duelov by malo ísť iba o formalitu, pretože v posledných 12 stretnutiach nasúkal Ronaldo 20 gólov.

Brendan Rodgers
Foto: TASR/AP


"Dúfam, že sa to vydarí. Pre prepisovanie histórie mám k dispozícii všetky potrebné ingrediencie," dodal Casillas. "The Reds" sa môžu na San Bernabeu opäť spoliehať v defenzíve na kapitána slovenskej reprezentácie Martina Škrtela. Počas víkendu Liverpool podľahol na ihrisku Newcastlu United 0:1, pre úradujúceho anglického vicemajstra to bola štvrtá prehra v sezóne a po desiatich kolách figuruje v tabuľke Premier League až na siedmom mieste. "Odchodom Suareza a zranením Sturridga sme stratili veľa gólov. Navyše máme v tíme množstvo nových hráčov, ich zohratie bude chvíľu trvať. Máme za sebou ťažký štart do sezóny, ale osobne verím, že sa budeme zlepšovať," povedal tréner Liverpoolu Brendan Rodgers pre portál goal.com. "V Španielsku budeme chcieť uhrať kvalitný výsledok. Chalani na tréningoch poctivo makajú a ja verím, že tvrdá a usilovná práca skôr či neskôr prinesie výsledky. Máme vieru vo vlastné schopnosti, chceme byť úspešní," dodal. V druhom zápase nastúpi Bazilej proti Razgradu. Hostia sa budú snažiť nadviazať na predchádzajúci vzájomný duel, v ktorom Ludogorec vydrel triumf 1:0 a postaral sa tak o historicky prvé víťazstvo bulharského klubu v základnej skupine LM.

Borussia sa môže v predstihu kvalifikovať do vyraďovacej fázy, pokiaľ doma zdolá Galatasaray Istanbul. Pred dvoma týždňami Dortmund deklasoval turecký klub na jeho ihrisku 4:0. Zverenci trénera Jürgena Kloppa sa síce v nemeckej bundeslige trápia, keď ťahajú sériu piatich prehier, ale v Lige majstrov hrajú ako z partesu. Rovnako ako Real vyhrali všetky tri úvodné zápasy, navyše ani raz neinkasovali. "Proti Galatasarayu máme ďalšiu možnosť ukázať, že máme na viac. Potrebujeme si zdvihnúť sebavedomie," vyslovil sa obranca Borussie Neven Subotič, ktorý sa dvoma chybami podpísal pod sobotňajšiu ligovú prehru 1:2 s Bayernom Mníchov. Aj Arsenal Londýn môže získať postupovú definitívu, pokiaľ zvíťazí na Emirates Stadium nad Anderlechtom Brusel a Dortmund neprehrá s Galatasarayom. Belgičania v Anglicku v 13 zápasoch ešte nikdy nezvíťazili, keď uhrali iba jednu remízu.

Juventus Turín
Foto: TASR/AP


V A-skupine sa bude domáci Juventus Turín snažiť Olympiakosu Pireus oplatiť prehru 0:1 v prvom vzájomnom zápase a posilniť svoje šance na postup zo skupiny, kde úradujúcemu talianskemu šampiónovi zatiaľ patrí až tretia priečka. "Stará dáma" vie, že ďalšie zaváhanie by mohlo znamenať stopku, ktorú zažila už vlani. Optimizmus dodáva Juventusu štatistika, ktorá hovorí, že v Turíne ešte nikdy s gréckym súperom neprehral. Pre domácich by bolo ideálne vyhrať o dva góly, aby mali lepšiu bilanciu zo vzájomných stretnutí. "Pre nás to bude ako finále. Vieme, že iba víťazstvo nás udrží v reálnej hre o postup," uvedomuje si špílmacher Juventusu Andrea Pirlo, ktorého citovala agentúra Reuters.

V C-skupine zabojuje o prvú výhru Benfica Lisabon, ktorá privíta na domácom trávniku AS Monaco. Pred dvoma týždňami sa v prvej vzájomnej konfrontácii zrodila bezgólová remíza. Francúzi ešte v tohtosezónnej edícii LM neinkasovali, v tabuľke sú druhí so skóre 1:0 s bodovým odstupom za vedúcim Bayerom Leverkusenom. Bundesligista zavíta v utorok na štadión Zenitu Petrohrad, kde sa bude musieť vyrovnať s absenciami Stefana Reinartza, Gonzala Castra, Simona Rolfesa ako i obrancu Kyriakosa Papadopoulosa, ktorý si pre vykĺbené rameno už v tomto roku nezahrá. Zápas v Rusku sa začne už od 18.00 SEČ, zvyšných sedem stretnutí bude mať výkop tradične o 20.45.

Program utorňajších zápasov 4. kola skupinovej fázy LM 2014/2015:

A-skupina

20.45 Juventus Turín - Olympiakos Pireus /rozhoduje Martin Atkinson (Angl.)/
20.45 Malmö FF - Atletico Madrid /Mark Clattenburg (Angl.)/

tabuľka:

1. Atletico Madrid 3 2 0 1 8:3 6
2. Olympiakos Pireus 3 2 0 1 4:4 6
3. Juventus Turín 3 1 0 2 2:2 3
4. Malmö FF 3 1 0 2 2:7 3

B-skupina

20.45 FC Bazilej - Ludogorec Razgrad /Stéphane Lannoy (Fr.)/
20.45 Real Madrid - FC Liverpool /Viktor Kassai (Maď.)/

tabuľka:

1. Real Madrid 3 3 0 0 10:2 9
2. Ludogorec Razgrad 3 1 0 2 3:4 3
3. FC Liverpool 3 1 0 2 2:5 3
4. FC Bazilej 3 1 0 2 2:6 3

C-skupina

18.00 Zenit Petrohrad - Bayer Leverkusen /Alberto Undiano Mallenco (Šp.)/
20.45 Benfica Lisabon - AS Monaco /David Fernandez Borbalan (Šp.)/

tabuľka:

1. Bayer Leverkusen 3 2 0 1 5:2 6
2. AS Monaco 3 1 2 0 1:0 5
3. Zenit Petrohrad 3 1 1 1 2:2 4
4. Benfica Lisabon 3 0 1 2 1:5 1

D-skupina

20.45 Borussia Dortmund - Galatasaray Istanbul /Pavel Královec (ČR)/
20.45 Arsenal Londýn - Anderlecht Brusel /Clément Turpin (Fr.)/

1. Borussia Dortmund 3 3 0 0 9:0 9
2. Arsenal Londýn 3 2 0 1 6:4 6
3. RSC Anderlecht 3 0 1 2 2:6 1
4. Galatasaray Istanbul 3 0 1 2 2:9 1