Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

LIGA NÁRODOV: Griezmann hrdinom Francúzov, Nemcom hrozí zostup

Francúzsky futbalista Antoine Griezmann sa teší po strelení gólu na 2:1 v zápase 4. kola A-divízie Ligy národov Francúzsko - Nemecko v Paríži 16. októbra 2018. Foto: TASR/AP

Nemeckí futbalisti pokračujú po nevydarenom vystúpení na MS v Rusku vo výsledkovej kríze a hrozí im vypadnutie do B-divízie Ligy národov, keď prehrali dva súťažné duely za sebou prvýkrát od roku 2000.

Paríž 16. októbra (TASR) - Futbalisti Francúzska triumfovali v šlágri utorňajšieho programu Ligy národov UEFA nad Nemeckom 2:1 a priblížili sa tak k postupu do bojov o prvenstvo v súťaži. Hrdinom tímu majstrov sveta na Stade de France bol Antoine Griezmann, ktorý dvoma gólmi otočil skóre duelu.

Nemci pokračujú po nevydarenom vystúpení na MS v Rusku vo výsledkovej kríze a hrozí im vypadnutie do B-divízie Ligy národov, keď prehrali dva súťažné duely za sebou prvýkrát od roku 2000. V tomto roku zaznamenali celkovo už šiestu prehru. V utorok síce v prvom polčase herne dominovali a išli do vedenia po premenenej penalte Toniho Kroosa, napokon to ale nestačilo ani na bod.

Griezmann perfektnou hlavičkou v 62. minúte vyrovnal skóre po centri spoluhráča z Atletica Madrid Lucasa Hernandeza a desať minút pred koncom rozhodol z bieleho bodu o triumfe Francúzov. Bol to jeho 26. reprezentačný gól. Zopakoval si tak dvojgólový zápis proti Nemecku zo semifinále EURO 2016. "Prvý polčas bol pre nás náročný. preto sme sa v kabíne museli v prestávke porozprávať a dve-tri veci sme v taktike zmenili. Potom to už bolo o poznanie lepšie," zdôraznil Griezmann.

"V prvom polčase sme sa trápili, súper cez nás ľahko prechádzal a nedokázali sme sa s tým vyrovnať. Pozične sme hrali zle," uviedol po stretnutí kouč domácich Didier Deschamps, ktorý vyzdvihol najmä morálku svojich zverencov pri obrate v skóre.

Jeho náprotivok Joachim Löw vyhlásil, že penalta v závere po zákroku Matsa Hummelsa na Blaiseho Matuidiho nemala byť. Po predchádzajúcej zahanbujúcej prehre s Holandskom 0:3 urobil v zostave až päť zmien a výkon tímu rapídne stúpol. "Boli sme dnes v súboji s majstrami sveta absolútne vyrovnaným súperom. Po hladkej prehre s Holandskom sme si napravili chuť, hoci sme opäť prehrali. Škoda, že sme nepridali druhý gól, z výsledku som preto sklamaný. Francúzi majú skvelé individuality a dali dva góly prakticky z ničoho," uviedol nemecký kormidelník.

Francúzi tak neprehrali s Nemeckom už päť duelov v sérii, počas nej si pripísali tri výhry a dve remízy. "Les Bleus" sú vďaka triumfu so siedmimi bodmi na čele priebežnej tabuľky skupiny, druhé Holandsko má tri body, zápas k dobru a stále šancu na prvenstvo v prípade víťazstiev nad Francúzskom i Nemeckom. Nemci získali zatiaľ iba jeden bod a okupujú poslednú priečku, záchranu v najvyššej divízii už nemajú vo vlastných rukách.