Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Mama trénera Guardiolu zomrela na koronavírus

Tréner Manchestru City Pep Guardiola, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Guardiola minulý mesiac venoval čiastku 920 000 libier nadácii Angela Solera Daniela so sídlom v Barcelone na nákup zdravotníckych pomôcok v boji proti koronavírusu.

Manchester 6. apríla (TASR) – Mama trénera futbalistov Manchestru City Pepa Guardiolu zomrela vo veku 82 rokov na koronavírus. Dolors Salová podľahla ochoreniu Covid-19 v nemocnici v Barcelone. Informovalo o tom vedenie anglického futbalového klubu.

"Celá rodina Manchestru City je zničená správou o úmrtí mamy Pepa Guardiolu pani Dolors Salovej, ktorá sa nakazila koronavírusom. V tejto ťažkej chvíli súcitíme s Pepom, s jeho rodinou a priateľmi," uviedlo vedenie úradujúceho anglického majstra prostredníctvom twitteru.

Guardiola minulý mesiac venoval čiastku 920 000 libier nadácii Angela Solera Daniela so sídlom v katalánskej metropole na nákup zdravotníckych pomôcok v boji proti koronavírusu.

V Španielsku aktuálne evidujú vyše 135 000 prípadov nákazy novým koronavírusom, 13 000 osôb chorobe COVID-19 podľahlo. Celosvetovo evidovali v pondelok popoludní vyše 1,28 milióna prípadov ochorenia, zomrelo viac ako 70 000 ľudí.