Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Manchester City má v Premier League slušný náskok

Hráč Aaron Mooy, v strede, oslavuje svoj prvý gól v anglickej Premier League medzi Huddersfield a Manchester United. Foto: TASRAP

Jeho mestský rival, Manchester United, prekvapujúco prehral na pôde Huddersfieldu Town 1:2.

Manchester 22. októbra (TASR) - Futbalisti Manchestru City zvýšili svoj náskok na čele tabuľky anglickej Premier League na päť bodov. V sobotu zvíťazili nad Burnley hladko 3:0 a profitovali zo zaváhania ich mestského rivala, United totiž prekvapujúco prehrali na pôde Huddersfieldu Town 1:2.

Zverenci trénera Joseho Mourinha herne dominovali, o čom svedčí 78-percentné držanie lopty. Od nováčika však dostali lekciu z efektivity, z troch striel na bránku totiž až dve skončili v ich sieti. Skóre otvoril najskôr v 28. minúte Aaron Mooy, keď z druhého sledu využil voľný priestor v obrane United. O päť minút neskôr už domáci viedli 2:0, ďalší kiks v defenzíve využil Laurent Depoitre. "Ide o veľký výsledok pre Huddersfield, veď sme pripravili Manchestru United prvú prehru v sezóne. Pre každého ide o neuveriteľný moment. My sme hrali najlepšie, ako sme mohli, Manchester asi nie. Ide o jeden z najkrajších momentov mojej trénerskej kariéry. Som šťastný," povedal po zápase tréner Huddersfieldu David Wagner.

United v druhom polčase priklincovali svojho súpera, no podarilo sa im iba znížiť. Po centri Romela Lukaka sa v 78. minúte hlavičkou presadil Marcus Rashford. "Zaslúžili sme si prehrať. Tím, ktorý vyhral, bojoval viac. Nebudem kritizovať svojich hráčov, to si spolu rozanalyzujeme. Je smutné, keď prehra príde po zlom prístupe. Samozrejme, trápi ma to. V druhom polčase sme mohli vyrovnať na 2:2, ale bol by to nezaslúžený gól a nespravodlivá deľba bodov," vyjadril sa Mourinho pre oficiálnu klubovú webstránku.

"Citizens" si aj naďalej užívajú výborný vstup do novej sezóny, ôsmu ligovú výhru si zapísali doma proti Burnley0. Aj druhý klub z Manchestru mal v zápase 78-percentné držanie lopty, Burnley však nepustil ani k jednej strele na bránku. V prvom zápase od septembrovej automobilovej nehody sa gólovo presadil Sergio Aguero. Premeneným pokutovým kopom v 30. minúte vyrovnal klubový rekord v počte gólov. Argentínčan má aktuálne na svojom konte spolu s Ericom Brookom 177 presných zásahov. "Po Lige majstrov je vždy náročné pripraviť sa nielen fyzicky, ale aj mentálne. Bol to fantastický výkon. Burnley je vždy náročný súper, pracujú ako tím. Je to pre nás dôležitá výhra z hľadiska sebavedomia," pochválil svojich zverencov tréner City Pep Guardiola.

Domáci futbalisti poistili svoj triumf v druhom polčase v priebehu dvoch minút. V 73. minúte upravoval hlavičkou po rohovom kope Nicolas Otamendi, tretí gól pridal vzápätí Leroy Sané. "Hlavnou vecou pre mňa je, že pokračuje v progrese ako tím. Mali sme dobrú fazónu aj energiu, len musíme pracovať s loptou múdrejšie. Súper má neuveriteľnú silný káder," zhodnotil duel kouč Burnley Sean Dyche.