Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Tréner Interu by rád získal Yayu Toureho, bojí sa finančnej fair play

Robert Mancini Foto: TASR/AP Photo/Tim Hales

Mancini zasadol na lavičku "Nerazzurri" v novembri, keď nahradil Waltera Mazzarriho. Od toho momentu vyhral Inter päť z 15 zápasov a aktuálne mu v tabuľke Serie A patrí ôsme miesto.

Miláno 10. marca (TASR) - Tréner futbalistov Interu Miláno Roberto Mancini priznal, že už teraz má v hľadáčiku niekoľko možných posíl pre budúcu sezónu. Bývalý kouč Manchestru City či Galatasarayu Istanbul však dodal, že všetko bude závisieť od toho, ako milánsky klub zasiahnu nové pravidlá finančnej fair play.

Podľa nich môžu tímy míňať na nákupy nových hráčov len toľko, koľko zarobia v uplynulej sezóne. Európska futbalová únia (UEFA) pre porušenie pravidiel finančnej fair play vyšetruje niekoľko klubov, medzi nimi aj milánsky Inter.

"Uvidíme, čo nám nové regule prinesú, trochu sa ich obávame. Závisieť od nich bude najmä to, koľko budeme môcť minúť na nové posily. Verím, že nakúpime dobre. Yaya Toure? Samozrejme, že by som ho rád získal, je to výnimočný hráč," povedal kouč Interu pre Gazzetta TV.

Mancini zasadol na lavičku "nerazzurri" v novembri, keď nahradil Waltera Mazzarriho. Od toho momentu vyhral Inter päť z 15 zápasov a aktuálne mu v tabuľke Serie A patrí ôsme miesto. Mancini verí, že v budúcej sezóne môžu jeho zverenci bojovať o titul.

"Som presvedčený, že budeme patriť k špičke. Klub mal slabý začiatok sezóny, ale naša hra sa teraz zlepšuje a verím, že ak tím vhodne posilnia noví hráči, budeme môcť bojovať o titul," dodal Mancini.