Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

VIDEO len pre silné žalúdky: Futbalista má zlomenú ihlicu i píšťalu

Vystrašení hráči po hororovom zákroku. Foto: TASR/AP

Mattiello je nádejným talianskym mládežníckym reprezentantom, ktorý je v Chieve na hosťovaní z majstrovského Juventusu Turín.

Rím 9. marca (TASR) - Futbalista Chieva Verona Federico Mattiello sa podrobil komplikovanej operácii dolnej končatiny, ktorú si zlomil na dvoch miestach počas nedeľňajšieho zápasu talianskej Serie A s druhým tímom tabuľky AS Rím (0:0).



Devätnásťročný stredopoliar utrpel škaredé zranenie v súboji s Belgičanom Radjom Nainggolanom, po ktorom ho museli z trávnika vyniesť na nosidlách. Následné vyšetrenia v nemocnici odhalili, že má zlomenú píšťalu a ihlicu na pravej nohe. "Hneď po kĺzačke som žiadal od rozhodcu, aby zapískal na mňa faul, takže som si ani neuvedomil, čo sa stalo. Až neskôr som videl fotografie a video. Bol to tvrdý stret a jeho noha zostala zablokovaná pod tou mojou. Je to mladý chalan, želám mu, aby sa čím skôr uzdravil," uviedol podľa agentúry DPA Nainggolan.


Mattiello je nádejným talianskym mládežníckym reprezentantom, ktorý je v Chieve na hosťovaní z majstrovského Juventusu Turín. Rehabilitácia si po ťažkom zranení vyžiada niekoľko mesiacov, do hry by sa mal vrátiť v závere roka.