Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Futbal

Bod s Anglickom má podľa Šventa cenu zlata

Na snímke slovenskí futbalisti zľava Dušan Švento, Ján Ďurica, kapitán Martin Škrtel a Adam Nemec sa tešia po výhre 2:1 v zápase B-skupiny na majstrovstvách Európy vo futbale medzi Ruskom a Slovenskom 15. júna 2016 vo francúzskom Lille. FOTO TASR - Michal Svítok Foto: TASR AP

Záver pondelňajšieho zápasu B-skupiny EURO 2016 dohrávali Slováci v schéme 6-3-1 a táto taktika ich 62-ročného trenéra napokon slávila úspech.

Vichy 21. júna (TASR) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák zareagoval na silnejúci tlak anglického tímu tromi defenzívne ladenými striedaniami, keď v druhom polčase poslal postupne na ihrisko Dušana Šventa, Norberta Gyömbéra a Milana Škriniara. Záver pondelňajšieho zápasu B-skupiny EURO 2016 dohrávali Slováci v schéme 6-3-1 a táto taktika ich 62-ročného stratéga napokon slávila úspech. Remíza 0:0 im totiž dáva veľkú pravdepodobnosť postupu do vytúženého osemfinále.

Spevniť ľavý kraj obrany a eliminovať rýchle výpady anglických krídelníkov mal svojím príchodom Dušan Švento, ktorému sa to v kooperácii s Tomášom Hubočanom darilo viac ako jeho predchodcovi na ihrisku Vladimírovi Weissovi. "Videli sme, aký bol priebeh stretnutia. Hralo sa nám ťažko do ofenzívy, Angličania nás kombinačne dostávali pod tlak a vytvárali si šance. My sme však veľmi dobre bránili, defenzívna práca nášho tímu bola výborná a priniesla nám bod," povedal pre TASR Švento, ktorý si do bodky splnil defenzívne úlohy určené trénerom.

Bod proti favorizovanému Albiónu by Švento vyvážil zlatom. "Myslím si, že ho pokojne môžeme nazvať zlatý. Už sa vidíme v osemfinále, aj keď na definitívu si ešte budeme musieť počkať. Verím, že čoskoro sa budeme môcť začať pripravovať na ďalšieho súpera. Uvidíme, koho nám osud postaví do cesty, v každom prípade sa budeme snažiť opäť bojovať za Slovensko," dodal 30-ročný hráč, ktorý minulú sezónu pôsobil v 1. FC Kolín a pred pár dňami podpísal prestupové lístky do pražskej Slavie.

Nemecko a Španielsko - to sú najpravdepodobnejší osemfináloví súperi slovenskej reprezentácie, ktorú čaká cesta na sever Francúzsko do Lens alebo Lille. Oboch svetových gigantov už zverenci trénera Kozáka zdolali - Španielov 2:1 v domácom súboji kvalifikácie EURO 2016, Nemcov na ich pôde v Augsburgu v predšampionátovej príprave 3:1. "Oboch sme už dokázali zdolať, prečo by sa nám to nemohlo podariť druhýkrát?" zasmial sa Švento.