Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Futbal

Francúzi kritizoval kvalitu trávnika, koncertovala na ňom AC/DC

Na archívnej snímke zo 28. septembra 2014 pohľad na štadión Stade Vélodrome vo francúzskom Marseille. Kapacitne druhý najväčší štadión v krajine, na ktorom sa budú hrať zápasy EURO 2016, je domovským stánkom Olympique Marseille. Na najjužnejšom štadióne EURO 2016 sa uskutočnia štyri zápasy skupinovej fázy, jedno štvrťfinále a jeden zápas semifinále. Foto: TASR/AP

Tréner Albánska Giovanni De Biasi, nad ktorým vyhralo Francúzsko na štadióne v Marseille, pomenoval riešenie tejto záležitosti jednoducho. Ak sú dobré kopačky, tak sa môžete vyhnúť pošmyknutiam.

Paríž 16. júna (TASR) - Tréner francúzskych reprezentantov Didier Deschamps kritizoval kvalitu trávnika v Marseille, na ktorom odohrali domáci futbalisti stredajší zápas A-skupiny EURO 2016 proti Albánsku (2:0).

Na trávniku v máji koncertovala rocková kapela AC/DC. S jeho kvalitou mali v stredu problém viacerí francúzski hráči. "Je to katastrofa, ale neprekvapuje ma to. Ak sa mesiac pred začiatkom majstrovstiev Európy uskutoční na štadióne koncert AC/DC, tak je potrebné znovu položiť trávnik," vyjadril sa po zápase podľa agentúry AP tréner Francúzska.

Albánsky tréner Giovanni De Biasi pomenoval riešenie tejto záležitosti jednoducho: "Ak máte dobré kopačky, tak sa môžete vyhnúť pošmyknutiam." Francúzi vyhrali vďaka gólom v záverečných minútach nad Albánskom 2:0 a ako prvý tím na šampionáte si zabezpečili postup do ďalšej fázy.