Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Futbal

Nemecký obranca Boateng má pred osemfinále zdravotné problémy

Nemecký futbalista Jerome Boateng Foto: TASR/AP

Otáznik visí nad štartom poľského brankára Wojciecha Szczesného.

Paríž 22. júna (TASR) - Nemecký futbalový reprezentant Jerome Boateng si pred osemfinále majstrovstiev Európy musí vyliečiť stuhnutý pravý lýtkový sval. V stredu o tom informovala agentúra dpa s odvolaním sa na Nemecký futbalový zväz (DFB).

Obranca utrpel zranenie v utorňajšom zápase základnej C-skupiny proti Severnému Írsku, z hry odstúpil v 76. minúte. Jeho spoluhráči doviedli duel do víťazného konca (1:0). Tréner Joachim Löw verí, že Boateng mu bude v nedeľu k dispozícii, DFB prostredníctvom twitteru informoval o pozitívnom vývoji zdravotnej indispozície. Existuje vysoká pravdepodobnosť, že Nemci medzi elitnou šestnástkou narazia na Slovákov.

Otáznik nad štartom Szczesného

Nad štartom poľského brankára Wojciecha Szczesného v osemfinále futbalových EURO 2016 proti Švajčiarsku visí otáznik. Informovala agentúra DPA.

Szczesny si privodil nepríjemné svalové zranenie v otváracom dueli Poliakov na ME proti Severnému Írsku (1:0). V bráne ho nahradil Lukasz Fabianski, ktorý odchytal aj nasledujúcu dva súboje proti Nemecku (0:0) aj Ukrajine (1:0). Szczesny sa chystá v blízkej dobre začať s tréningom a hoci sa každým dňom cíti lepšie, jeho štart proti Švajčiarom je otázny. "Je priskoro hovoriť o tom, či bude hrať alebo nie," uviedol v stredu Jaroslaw Tkocz, člen realizačného tímu poľskej futbalovej reprezentácie.

Poľský brankár Wojciech Szczesný
Foto: TASR/AP