Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Obhajcovia titulu Španieli chcú poraziť Turkov lepšou hrou

Fanúšikovia zo Španielska na majstrovstvách Európy vo Francúzsku. Foto: TASR AP

Turkom by druhá prehra výrazne skomplikovala situáciu v boji o osemfinále. Proti Španielom sa hráči z "krajiny polmesiaca" budú spoliehať na rýchle kontry.

Nice 16. júna (TASR) - Španielski futbaloví reprezentanti chcú v piatkovom druhom vystúpení na EURO 2016 proti Turecku v Nice (21.00) spečatiť postup do osemfinále. Obhajcovia titulu by radi rozhodli o osude zápasu skôr ako v ouvertúre s Českom, v ktorej skórovali až tri minúty pre koncom. Zápas na Azúrovom pobreží povedie ako hlavný rozhodca Srb Milorad Mažič.

Bilancia vzájomných zápasov hovorí jasne pre Španielov. "La Furia Roja" neprehrala s Turkami už 52 rokov. Pod vedením súčasného trénera Vicenteho del Bosqueho uspela v oboch dueloch kvalifikácie MS 2010 v JAR. Jediné víťazstvo nad tímom z Pyrenejského polostrova dosiahli Turci v roku 1954 v kvalifikácii na svetový šampionát vo Švajčiarsku.

Krídelník Nolito je presvedčený, že v Nice sa španielsky tím predstaví v oveľa lepšom svetle ako proti Čechom. "Chápem, že sa našlo veľa fanúšikov, ktorí neboli nadšení z nášho výkonu v zápase s Českom. Obhajca titulu to však v úvodnom dueli nikdy nemá ľahké. Česi hlboko bránili a nedávali nám príliš veľa priestoru. Proti Turkom to bude predsa len iné," zdôraznil líder ofenzívy Celty Vigo, ktorý po zisku troch bodov s Českom nešetril slovami chvály na adresu Andresa Iniestu.

Po jeho centri strelil Gerard Pique víťazný gól. "Hrať s Iniestom v jednom tíme je pre mňa veľké potešenie. Užívam si každý jeden moment, keď môžem byť na ihrisku po jeho boku. O 30 rokov bude môcť rozprávať svojim vnukom, že som hral s jedným z najväčších velikánov svetového futbalu," dodal Nolito, ktorý od novej sezóny možno bude hrať s Iniestom v jednom tíme aj v Primera División. Už niekoľko mesiacov sa hovorí o Nolitovom návrate do Barcelony, eminentný záujem o jeho služby však prejavil aj Manchester City.

Turkom by druhá prehra výrazne skomplikovala situáciu v boji o osemfinále. Proti Španielom sa hráči z "krajiny polmesiaca" budú spoliehať na rýchle kontry. V základnej jedenástke by mohol nastúpiť aj talentovaný Emre Mor, ktorý sa stal v zápase s Chorvátmi vo veku 18 rokov najmladším tureckým futbalistom, ktorý kedy hral na vrcholnom podujatí. "Emre nie je obyčajný futbalista, je to výnimočný hráč, preto som ho napriek mladému veku zobral na šampionát," zdôraznil Terim.


D-skupina:

Španielsko - Turecko /piatok 21.00, Nice/

Predpokladané zostavy:

Španielsko: De Gea - Juanfran, Pique, Ramos, Alba - Fabregas, Busquets, Iniesta - Silva, Morata, Nolito

Turecko: Babacan - Gönül, Topal, Balta, Erkin - Inan - Calhanoglu, Tufan, Sen, Turan - Mor