Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Futbalisti SR 19 s cieľom postúpiť do II. fázy kvalifikácie ME

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 19 rokov Milan Malatinský. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Slovákom bude chýbať kapitán Špiriak a Tomič, ktorí sa zranili v príprave s Anglickom (2:2)..

Bratislava 6. novembra (TASR) - Reprezentačný tréner futbalistov Slovenska do 19 rokov Milan Malatinský musí v I. fáze kvalifikácie ME 2019 oželieť služby opôr Dominika Špiriaka aj Michala Tomiča. Mladí Slováci sa momentálne už v Turecku pripravujú na úvodný duel štvorčlenného miniturnaja proti Walesu, ktorý sa bude hrať v utorok v meste Manavgat (13.30 SEČ).

V druhom súboji SR nastúpi 10. novembra proti Kazachstanu a v treťom 13. novembra proti domácemu Turecku. Do II. fázy, tzv. Elite Round postúpia prví dvaja. Slovákom bude chýbať kapitán Špiriak a Tomič, ktorí sa zranili v príprave s Anglickom (2:2). "Taká je realita, dobrý výkon a dobrý výsledok 2:2 na jednej strane, nepríjemná strata Špiriaka i Tomiča na druhej. Obaja sú hráči základnej zostavy, ale stále máme v kádri 20 reprezentantov, každý z nich je tam preto, aby hral a hral čo najlepšie," povedal v rozhovore pre web SFZ Malatinský, ktorý neskrýva jasné postupové ambície: "Nemôžeme mať iný cieľ. Dnes už nikto nehrá kvalifikáciu len pre účasť. Turci hrajú v domácom prostredí, čo ich prirodzenú kvalitu ešte zvyšuje, nedávno hrali v Taliansku a vrátili sa s remízou 1:1. S Walesom kvalifikačný turnaj rozbiehame, máme videozáznamy z troch jeho zápasov, takže na teoretický rozbor máme dostatok informácií, Kazachstan si natočíme priamo v Antalyii."

"Všetko je naplánované tak, ako má byť. Ubytovanie, strava, tréningové možnosti sú v pohode, počasie má byť na futbal ideálne, teplota okolo 24 stupňov. Medzi jednotlivými zápasmi sú teraz tri dni, čo znamená jeden deň navyše na oddych i prípravu. Zostavu na Wales viem už úplne presne. Brali sme do úvahy naše prednosti, štýl hry súpera, zohratosť, typológiu našich hráčov. Pokiaľ do mojich plánov nezasiahnu zdravotné problémy či iné okolnosti, nosím jedenástku na úvodný výkop proti Walesu v hlave," dodal tréner SR 19.

Na zraze vo štvrtok bolo Malatinskému k dispozícii len trinásť hráčov, keďže mali viacerí ešte povinnosti vo svojich klubových mužstvách. V nedeľu výprava odletela do dejiska, kde sa k nej pripoja traja legionári z Talianska.

Program zápasov SR 19 v 13. kvalifikačnej skupine:

utorok 7. novembra: Wales 19 - Slovensko 19 (Manavgat, 13.30)
piatok 10. novembra: Slovensko 19 - Kazachstan 19 (Manavgat, 13.30)
pondelok 13. novembra: Slovensko 19 - Turecko 19 (Manavgat, 15.00)

Nominácia SR 19:

brankári: Frederik Valach (Slovan), Peter Urminský (Trnava)
obrancovia: Vladimír Majdan, Matej Moško, Adam Kopas (všetci Žilina), Samuel Kozlovský (Slovan), Denis Petro (Lazio Rím), Matej Madleňák (Ružomberok), Filip Vaško (Udinese)
stredopoliari: Jozef Špyrka, Matej Grešák (obaja Prešov), Adam Brenkus (Trenčín), Marián Chobot (Nitra), Martin Bednár (Michalovce), Martin Vician (Ostrava), Dávid Filinský (FC Turín)
útočníci: Róbert Boženík (Žilina), Dominik Guláš (Nitra), Michal Kraľovič (Prešov), Martin Rymarenko (Dun. Streda)