Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Busquets mal negatívny test a opätovne sa pripojil k Španielom

Sergio Busquets, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Španielsko sa v poslednom skupinovom zápase stretne v stredu 23. júna so Slovenskom opäť v Seville.

Sevilla 18. júna (TASR) – Kapitán španielskej futbalovej reprezentácie Sergio Busquets sa po absolvovaní testu na koronavírus s negatívnym výsledkom v piatok opätovne pripojil k tímu na majstrovstvách Európy.

Tridsaťdvaročný stredopoliar bude v dejisku sobotňajšieho zápasu slovenskej E-skupiny proti Poľsku, ktorý Španieli odohrajú v Seville. Podľa agentúry AP však ešte nebude hrať po tom, ako v karanténe netrénoval pravidelne.

"Ďakujem za všetky odkazy, ktorými ste mi vyjadrovali podporu. Bolo takmer nemožné zostať v pozitívnej nálade po tom, ako mi lekári povedali, že mám pozitívny test. Premýšľal som, či budem v poriadku, či sa dokážem vrátiť včas. V mojej mysli bolo veľa otázok bez žiadnych odpovedí," povedal podľa agentúry AP Busquets.

Hráč FC Barcelona mal bezprostredne pred turnajom pozitívny test na koronavírus. Uplynulých desať dní strávil v izolácii a zmeškal aj úvodný duel so Švédskom (0:0). Španielsko sa v poslednom skupinovom zápase stretne v stredu 23. júna so Slovenskom opäť v Seville.