Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Futbal

Mráz už opäť v tréningu: Nemal som vôbec žiadne príznaky choroby

Na snímke Samuel Mráz na zraze slovenskej futbalovej reprezentácie pred priateľským stretnutím s Jordánskom. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V domácej karanténe strávil jeden týždeň.

Kodaň 7. júla (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Samuel Mráz sa po minulotýždňovom pozitívnom teste na koronavírus už opäť zapojil do tréningového procesu v jeho dánskom klube Bröndby Kodaň. V domácej karanténe strávil jeden týždeň a nemal žiadne príznaky ochorenia COVID-19.

"Som zdravý a už trénujem s tímom. Opätovný test som ešte nepodstúpil. Počas týždňovej karantény som však bol v neustálom kontakte s naším klubovým lekárom, ktorý sa intenzívne zaujímal o môj zdravotný stav a aj o spoluhráča Simona Hedlunda, ktorý mal tiež pozitívny test. Ani jeden z nás nemal žiadny príznak choroby, cítili sme sa dobre, nemali sme žiadne zvýšené teploty, nekašľali sme, nemali sme žiadne bolesti. Doktor tak povedal, že ak sme mali vírus v sebe, tak musel byť na minimálnych hodnotách a nemôže sa z nás preniesť na ďalších hráčov a ľudí pri tíme. Cítim sa dobre, som plný síl a mám veľkú chuť do tréningov a zápasov. Už v pondelok som trénoval s chalanmi. Teším sa, že môžem byť opäť s nimi," povedal 23-ročný útočník v rozhovore pre web Slovenského futbalového zväzu.

Počas domácej izolácie sa trojnásobný reprezentant SR nenudil a neťažili ho ani zlé myšlienky na chorobu, keďže nemal vôbec žiadne príznaky: "Tým, že som sa cítil dobre, tak mi lekár povedal, že si môžem doma zacvičiť. Aj týmto sme sledovali, ako sa správa moje telo a ostalo silné. Popritom som čítal knihy, pozeral seriály, varil som a bol v kontakte s najbližšími, ktorí sa zaujímali o môj zdravotný stav. Od momentu, keď som sa dozvedel, že mám pozitívny test, tak som nepociťoval žiadne príznaky choroby. Tie nám opísal náš klubový doktor a aj na internete som si o koronavíruse čítal. Nemal som ani len náznak niektorého zo symptómov."