Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

V predaji je ešte posledných 11.250 vstupeniek, oznámila FIFA

Brazílsky fanúšik oslavuje víťazstvo po zápase s Chorvátskom vo fanúšikovskej zóne 12. júna v brazílskom Recife. Foto: TASR/AP Photo

Hovorkyňa FIFA Delia Fischerová povedala, že zápasy typu Brazília - Chorvátsko, Španielsko - Holandsko či Anglicko - Taliansko boli beznádejné vypredané.

Sao Paulo 14. júna (TASR) - Na futbalových majstrovstvách sveta v Brazílii sú stále k dispozícii na kúpu vstupenky, podľa najnovšej informácie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) je ich ešte 11.250. Počas posledných dvoch dní sa ale predalo len 250 kusov, uviedla agentúra DPA.

FIFA oznámila, že celkovo plánuje predať 3,1 milióna vstupeniek. Celkovo dostala až 11 miliónov požiadaviek, pričom predala 2,2 milióna lístkov verejnosti priamo prostredníctvom svojej oficiálnej stránky FIFA.com. Zvyšok išiel na rôzne programy, či sponzorom. Asi 60 percent vstupeniek išlo do rúk Brazílčanov, na druhom mieste bolo USA s približne 197.000 lístkami.

Hovorkyňa FIFA Delia Fischerová povedala, že zápasy typu Brazília - Chorvátsko, Španielsko - Holandsko či Anglicko - Taliansko boli beznádejné vypredané, ale vstupenky sú stále na súboje "malých" ako napr. Bosna a Hercegovina - Irán a pod.