Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

FIFA vyšetruje incident zo zápasu Rumunsko - Poľsko

Na snímke delová rana, ktorú na dnešné pojednávanie priniesol policajný znalec z Kriminalisticko a expertízneho ústavu ako ukážku 10. marca 2016 v Bratislave. Foto: TASR - Ivan Kríž

Dôvodom bola situácia, keď útočníka hostí Roberta Lewandowského takmer trafil delobuch. Ten explodoval v 55. minúte asi meter od jeho nohy.


Zürich 18. novembra (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) spustila vyšetrovanie Rumunskej futbalovej federácie pre incident, ktorý sa udial v kvalifikačnom zápase MS 2018 s Poľskom, keď útočníka hostí Roberta Lewandowského takmer trafil delobuch.

Ten explodoval v 55. minúte asi meter od jeho nohy. Lewandowski sa pri rohovom kope svojho tímu gestom snažil upozorniť na delobuch, ktorý doletel z hľadiska blízko pred rumunskú bránu, ale ten okamžite explodoval a ohlušil kanoniera Bayernu Mníchov. Poľský ostrostrelec sa zvalil na zem a na niekoľko minút sa ocitol v opatere lekárov. Slovinský rozhodca Damir Skomina zápas E-skupiny prerušil, ale po pár minútach sa v hre pokračovalo. Na ihrisko sa vrátil aj Lewandowski a dvomi gólmi v závere spečatil víťazstvo Poliakov 3:0.

Pred a počas zápasu prišlo aj k ďalším výtržnostiam a polícia musela použiť proti chuligánom slzotvorný plyn. Odveta je na programe 10. júna vo Varšave. Informovala agentúra AP.