Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

KVALIFIKÁCIA MS: Jarolím povolal len 18 hráčov, Čechov čaká maturita

Tréner českej futbalovej reprezentácie Karel Jarolím. Foto: TASR/Michal Svítok

Tréner českej futbalovej reprezentácie Karel Jarolím zverejnil nomináciu na kvalifikačný zápas MS 2018 s Nórskom a prípravný súboj s Dánskom.

Praha 2. novembra (TASR) - Tréner českej futbalovej reprezentácie Karel Jarolím zverejnil nomináciu na kvalifikačný zápas MS 2018 s Nórskom a prípravný súboj s Dánskom. Nie sú v nej žiadni úplní nováčikovia, po zranení sa vracajú obrancovia Tomáš Kalas a Daniel Pudil.

Jarolím povolal zatiaľ len 18 hráčov, no nechal si ešte voľné okienka. "Nechali sme si priestor, pretože ešte nejaké zápasy v kluboch naši hráči odohrajú a nie všetci boli zdravotne v poriadku," citoval kouča web národného zväzu. Mimo sú kľúčový stredopoliar Vladimír Darida z Herthy Berlín, ako aj Jakub Rada, Lukáš Pokorný, Martin Frýdek, Josef Šural, brankár Jaroslav Drobný či Tomáš Rosický.

Kvalifikačný zápas s Nórskom je na programe 11. novembra v Prahe a pre ČR bude kľúčový. Česi totiž v prvých troch súbojoch získali len dva body po bezgólových remízach so Severným Írskom a Azerbajdžanom, resp. prehre 0:3 s nemeckými majstrami sveta. "Strelecky sme zatiaľ vyšli naprázdno, to je alarmujúce. Teraz nás čaká maturita. Ak chceme udržať nádej na postup, musíme začať strieľať góly," dodal Jarolím. Duel s Dánmi odohrajú Česi 15. novembra.

Nominácia ČR:

brankári: Tomáš Koubek (Sparta Praha), Jiří Pavlenka (Slavia Praha), Tomáš Vaclík (FC Bazilej)
obrancovia: Jakub Brabec (KRC Genk), Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy), Pavel Kadeřábek (TSG 1899 Hoffenheim), Tomáš Kalas (FC Fulham), Filip Novák (Midtjylland), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Tomáš Sivok (Bursaspor), Marek Suchý (FC Bazilej)
stredopoliari: Bořek Dočkal (Sparta Praha), Lukáš Droppa (FK Tom Tomsk), Tomáš Hořava (Viktoria Plzeň), Ladislav Krejčí (FC Bologna), Jiří Skalák (Brighton)
útočníci: Patrik Schick (Sampdoria Janov), Milan Škoda (Slavia Praha)