Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Futbal

Kvalifikácia: Švédi využili zlý odkop francúzskeho brankára

Smutný francúzsky brankár Hugo Lloris po zápase so Švédskom Foto: TASRAP

Francúzska futbalová reprezentácia utrpela v kvalifikácii MS 2018 prvú prehru, ktorá ju súčasne stála stratu vedúcej pozície v tabuľke A-skupiny.

Štokholm 10. júna (TASR) - Francúzska futbalová reprezentácia utrpela v kvalifikácii MS 2018 prvú prehru, ktorá ju súčasne stála stratu vedúcej pozície v tabuľke A-skupiny.

"Les Bleus" mali sľubne rozohraný duel s domácim Švédskom, keď viedli po góle Oliviera Girouda, zo Štokholmu však odchádzali s prázdnymi rukami. Krátko pred prestávkou vyrovnal Jimmy Durmaz a v nadstavenom čase zápasu Ola Toivonen rozhodol strelou z polovice ihriska do opustenej bránky, keď využil obrovskú chybu v podobe zlého odkopu brankára Huga Llorisa.

Švédi sa v tabuľke dostali pred svojho piatkového súpera. Pri rovnosti 13 bodov a vyrovnanej bilancii vzájomných zápasov majú lepšie skóre ako Francúzi. Tretí sú desaťbodoví Holanďania, ktorí v paralelnom súboji deklasovali Luxembursko 5:0. "Môžem povedať len toľko, že to bol fantastický večer. Vyhrať takýto dôležitý zápas vo farbách národného tímu je vždy niečo výnimočné. Z môjho gólu mám obrovskú radosť, no pochvalu si zaslúži celé mužstvo, každý z nás podal heroický výkon. Naša vďaka patrí aj úžasným fanúšikom, ktorí nás hnali vpred, aj keď nám ubúdali sily. V závere sme im dali pekný darček," uviedol autor prvého švédskeho gólu Durmaz.

Tréner francúzskeho národného tímu Didier Deschamps nechcel hádzať vinu za prehru na Llorisa. "Tento zápas mal pre nás katastrofický scenár, ale nebudem z neho viniť Huga. Často nás v minulosti podržal a preto by nebolo správne teraz mu niečo vyčítať. Sám si uvedomuje, že urobil chybu, a je mu z toho ťažko. Chceli sme vo Švédsku vyhrať a neboli sme od toho ďaleko. Ani bod by nebol zlý, nechali by sme Švédov za nami. Takto sa celá situácia zmenila. Musíme dať hlavy hore, hrá sa ešte o 12 bodov," citoval Deschampsa portál lequipe.fr.