Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Futbal

Pique ukončí po svetovom šampionáte v Rusku reprezentačnú kariéru

Gerard Pique Foto: TASR/AP

Pique pomohol "La Furii Roja" k zisku titulu na MS 2010 a ME 2012, na konte má zatiaľ 85 reprezentačných štartov.

Madrid 10. októbra (TASR) - Španielsky futbalový obranca Gerard Pique sa po majstrovstvách sveta 2018 v Rusku rozlúči s reprezentačnou kariérou. Stopér FC Barcelona po nedeľňajšom víťaznom kvalifikačnom zápase v Škodre s domácim Albánskom (2:0) povedal, že sa cíti byť v národnom tíme nechcený.

"Vždy som na trávniku vydal zo seba maximum, no existujú ľudia, ktorí si myslia, že by bolo lepšie, keby som v tíme nebol. Po šampionáte v Rusku uzavriem reprezentačnú kapitolu," citovala agentúra AP slová Piqueho.

Dvadsaťdeväťročný obranca často čelí posmechu a urážkam od španielskych fanúšikov za jeho prokatalánsky postoj. Pique je zarytý stúpenec samostatnosti, viackrát sa vyjadril za odtrhnutie Katalánska od Španielska, čím nahneval svojich oponentov. Na sociálnych sieťach sa strhla búrlivá debata po tom, čo si pred duelom v Albánsku skrátil rukávy na drese, keď zo spodnej časti odstrihol španielsku trikolóru. Pique to vysvetlil tým, že dlhé rukávy mu už dlhší čas prekážali. Rozhodnutie o ukončení kariéry v národnom tíme však vraj urobil už dávnejšie. "Nie je to horúce rozhodnutie, nesúvisí to s tým, čo sa stalo dnes. Som už unavený z celej tej kritiky," dodal.

Pique pomohol "La Furii Roja" k zisku titulu na MS 2010 a ME 2012, na konte má 85 reprezentačných štartov.