Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Holanďania s otázkou, komu bude fandiť ich kráľovná

Holandská kráľovná Máxima a jej manžel Viliam Alexander Foto: TASR/AP

Kým kráľ Viliam-Alexander je známym fanúšikom holandskej reprezentácie, kráľovná Máxima, sa nielenže narodila práve v Argentíne, ale v roku 1995 tam absolvovala i štúdium na katolíckej univerzite.

Amsterdam 8. júla (TASR) - Pred stredajším semifinále majstrovstiev sveta vo futbale v Brazílii, v ktorom na seba narazia v súboji o finálovú miestenku Argentína a Holandsko, sa nielen radoví Holanďania, ale aj tamojšie médiá venujú mimoriadne chúlostivej otázke, komu bude fandiť ich kráľovná.

Kým kráľ Viliam-Alexander je známym fanúšikom holandskej reprezentácie, kráľovná Máxima, rodným menom Máxima Zorreguietaová Cerrutiová, sa nielenže narodila práve v Argentíne, ale v roku 1995 tam absolvovala i štúdium na katolíckej univerzite.

Otázkou týchto dní pre krajinu tulipánov tak zostáva, komu vlastne bude držať palce v semifinále panovníčka.

V tejto súvislosti sa už objavili rôzne fotomontáže, ktoré napríklad kráľovský statok znázorňujú spolovice v oranžovej a spolovice v modro-bielej farbe, či kráľovský pár v manželskej posteli hľadiac vždy na opačnú stranu. Médiá pripomenuli i zábery plačúcej Máximy počas svadobného obradu v roku 2002.