Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Mvumpa dostal za falošnú identitu dištanc na tri mesiace a pokutu

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Mvumpa vystupoval pod menom Silas Wamangituka a neuviedol ani pravdivý dátum narodenia. Podľa jeho slov sa stal obeťou podvodných praktík svojho agenta a svoju pravú identitu skrýval zo strachu.

Stuttgart 11. júna (TASR) - Konžský futbalista Silas Katompa Mvumpa dostal dištanc na tri mesiace a pokutu 30-tisíc eur. Útočníka Stuttgartu potrestali po tom, ako sa priznal, že dva roky hral pod falošnou identitou.

Mvumpa vystupoval pod menom Silas Wamangituka a neuviedol ani pravdivý dátum narodenia. Podľa jeho slov sa stal obeťou podvodných praktík svojho agenta a svoju pravú identitu skrýval zo strachu. "Bolo jasné, že dostane trest. Verdikt však zobral do úvahy, aj mimoriadne okolnosti prípadu a sme radi, že je koniec," citovala agentúra AFP stanovisko Stuttgartu.

"Uplynulých niekoľko rokov som žil v permanentnom strachu a bál som sa o moju rodinu v Kongu. Bolo pre mňa veľmi ťažké odhaliť môj skutočný príbeh," povedal v utorok Silas. Jeho falošnú identitu údajne vymyslel jeho agent, ktorý ho ako 19-ročného nechal žiť vo svojom byte v Paríži a zmenil mu v dokladoch meno i dátum narodenia. Je podozrenie, že tak urobil, aby pretrhol kontakty hráča na jeho bývalý klub v Kongu a zvýšil Silasovu závislosť na svojej osobe agenta. Silas prišiel do Stuttgartu v roku 2019 z francúzskeho druholigového FC Paríž.