Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Nicolaescu posilou DAC Dunajská Streda,môže nastúpiť už proti Jabloncu

Radosť hráčov DAC Dunajskej Stredy z gólu. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Nicolaescu má na konte štarty za reprezentačné výbery do 19 a 21 rokov a celkovo sedemkrát nastúpil aj za "áčko".

Dunajská Streda 16. septembra (TASR) - Novou posilou futbalistov DAC Dunajská Streda sa stal Ian Nicolaescu. Moldavský reprezentačný útočník podpísal s fortunaligovým lídrom trojročný kontrakt. Premiéru v drese DAC-u môže absolvovať už vo štvrtkovom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA proti FK Jablonec.

"Som veľmi šťastný, že po pôsobení v Moldavsku a Bielorusku môžem hrať za mužstvo, ktoré pôsobí v Európskej lige. Viem, že klub má výborných fanúšikov. Chcem ich potešiť a mužstvu pomôcť vyhrávať trofeje a postúpiť do ďalšieho predkola Európskej ligy," povedal pre oficiálny klubový web po podpise zmluvy Nicolaescu, ktorý s futbalom začínal ako šesťročný v rodnom Kišiňove. V miestnom Zimbru hral najvyššiu súťaž už ako 16-ročný. Od augusta 2018 pôsobil v Bielorusku, kde hrával rok a pol za Šachťor Soligorsk a od januára tohto roka za FK Vitebsk. "V tejto sezóne som dal desať gólov a v ich strieľaní chcem pokračovať aj tu. Na prvom mieste je však vždy mužstvo a jeho úspechy."

Nicolaescu má na konte štarty za reprezentačné výbery do 19 a 21 rokov a celkovo sedemkrát nastúpil aj za "áčko". V najcennejšom drese debutoval v septembri 2018, deň po svojich 20. narodeninách. Začiatkom septembra si v zápase Ligy národov proti Kosovu otvoril aj strelecký účet. "Som veľmi rád, že sme získali do kádra druhého útočníka. Ion je veľmi rýchly, výborne cíti bránku. Môže hrať na pozícii stredného útočníka, prípadne aj na krajoch. Som šťastný, že sme bude pôsobiť v našom tíme," neskrýval spokojnosť tréner DAC-u Bernd Storck. Nicolaescu bude prvý moldavský hráč tímu zo Žitného ostrova, na chrbte bude nosiť svoje obľúbené číslo 98.