Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Nový ročník nemeckej ligy odštartuje v septembri, v hre sú dva termíny

Futbalisti Bayernu Mníchov oslavujú ôsmy titul za sebou pred prázdnymi tribúnami po zápase 32. kola nemeckej Bundesligy Werder Brémy - Bayern Mníchov v Brémach v utorok 16. júna 2020. Bavori zvíťazil na pôde Werderu Brémy 1:0 a definitívne si zabezpečil rekordný 30. titul. Foto: TASR/AP

Najvyšší predstaviteľ DFL zároveň dodal, že bundesligové kluby čoraz viac tlačia na to, aby diváci mohli byť od novej sezóny prítomní na zápasoch.

Berlín 1. júla (TASR) - Nový ročník najvyššej nemeckej futbalovej súťaže by mal odštartovať v septembri. Podľa výkonného riaditeľa Nemeckej futbalovej ligy (DFL) Christiana Seiferta sú v hre dva termíny - 11. a 18. septembra.

"Zatiaľ sa nerozhodlo o presnom dátume začiatku novej sezóny. Prebiehajú intenzívne rokovania s vedením Nemeckého futbalového zväzu, pretože sú tam isté kolízie so zápasmi Nemeckého pohára," uviedol Seifert.

Najvyšší predstaviteľ DFL zároveň dodal, že bundesligové kluby čoraz viac tlačia na to, aby diváci mohli byť od novej sezóny prítomní na zápasoch. "Vieme, že v Nemecku sú do 31. októbra zakázané hromadné podujatia. Zodpovednosť je na orgánoch verejného zdravotníctva. Dúfame, že sa DFB podarí otvoriť rokovania na túto tému, ale zatiaľ je na to priskoro."