Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

PSG pridal do vitríny štvrtú trofej v sezóne. Silva chce triumf v LM

Futbalisti Paríž Saint-Germain získali titul vo Francúzskom pohári, keď vo fnále zdolali Auxerre tesne 1:0. Na snímke uprostred brazílsky obranca a kapitán PSG Thiago Silva s pohárovou trofejou na štadióne v Saint Denis 30. mája 2015. Foto: TASR/AP

Kapitán Silva sa po krátkych oslavách pripojí k národnému tímu, ktorý bude od 11. júna patriť k favoritom na turnaji Copa America.

Paríž 31. mája (TASR) - Do dejín francúzskeho futbalového klubu Paríž Saint-Germain sa sezóna 2014/2015 zapíše ako najúspešnejšia. Mužstvo trénera Laurenta Blanca v nej na domácej scéne získalo všetko, čo sa dalo - titul šampióna Ligue 1, Francúzsky pohár, Ligový pohár a vlani v lete na začiatku ročníka aj Trofej šampiónov (Francúzsky Superpohár - pozn.). V krajine "galského kohúta" sa tento kúsok doposiaľ nikomu nepodaril.

V Lige majstrov to Parížania tretíkrát v rade dotiahli do štvrťfinále, kde bola nad ich sily Barcelona. Predtým v osemfinálovej fáze po heroickom výkone oslabení v odvete o vylúčeného Zlatana Ibrahimoviča vyradili Chelsea Londýn. V klube, ktorý má len 45-ročnú históriu, sa tak prepisovali štatistiky. Štvrtú trofej v skončenej sezóne získali Parížania v sobotu, keď vo finále Francúzskeho pohára zdolali na Stade de France druholigový AJ Auxerre 1:0 gólom Edinsona Cavaniho. "Veľmi sme chceli zakončiť túto sezónu ziskom ďalšej trofeje. Podarilo sa nám to, ale bolo to nesmierne náročné. Auxerre hralo veľmi dobre, myslím, že môže byť tiež spokojné s tým, čo predviedlo," vyjadril sa kouč PSG Laurent Blanc.

Spokojnosť s celou sezónou vyslovil aj motor stredovej formácie Blaise Matuidi. "Prišiel som do Paríža Saint-Germain, aby som zažil takéto chvíle. Prepísali sme históriu a ja som bol toho súčasťou, čo viac si môžem priať? Môžeme byť na seba hrdí. Nepochybujem, že aj naši fanúšikovia a celé mesto sú. Sezóna bola neskutočne dlhá, sme unavení, ale takýto úspech si patrične vychutnáme," citovala Matuidiho oficiálna internetová stránka psg.fr. PSG sa vďaka katarskému kapitálu zaradil k jedným z najúspešnejších klubov súčasnosti.

Kapitán "Les Parisiens" Thiago Silva už útržkovito myslí na novú sezónu, v ktorej ho láka dosiahnuť triumf v Lige majstrov. "Všetci o tej výzve vieme. Už tento rok sme sa usilovali dotiahnuť to v Lige majstrov tak ďaleko, ako to len bolo možné. Barcelona však bola lepšia. O rok musíme byť ešte silnejší, aby sme mohli pomýšľať na zisk trofeje, ktorá nám vo vitríne chýba," vyjadril sa brazílsky stopér, pre ktorého sa však náročná sezóna nekončí. Po krátkych oslavách sa pripojí k národnému tímu, ktorý bude od 11. júna patriť k favoritom na turnaji Copa America.