Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Po útoku na syna Henrika Larssona zvažujú vo Švédsku tvrdé opatrenia

Henrik Larsson Foto: TASR/AP

Incident sa udial po záverečnom hvizde. Niekoľkí zamaskovaní chuligáni vtrhli na ihrisko, kde napadli domáceho hráča Jordana Larssona, syna trénera Helsingborgu.

Štokholm 21. novembra (TASR) - Švédski futbaloví predstavitelia zvažujú tvrdé opatrenia po tom, ako priaznivci Helsingborgs IF vtrhli v nedeľu na trávnik a zaútočili na syna bývalého reprezentanta Henrika Larssona. Zareagovali tak na prehru 1:2 s Halmstadom v odvetnom zápase play out, ktorá znamenala vypadnutie klubu z najvyššej súťaže.

Incident sa udial po záverečnom hvizde. Niekoľkí zamaskovaní chuligáni vtrhli na ihrisko, kde napadli domáceho hráča Jordana Larssona, syna trénera Helsingborgu. "Je dôležité identifikovať, kto bol na ihrisku a zabezpečiť, aby sa už nikdy neobjavili na zápasoch," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii Henrik Larsson. Jeho syn, ktorý strelil jediný gól Helsingborgu, vyviazol z útoku bez zranenia, informovala agentúra AP.

Švédsky minister vnútra Anders Ygeman v reakcii na incident vyzval na zvýšenie bezpečnostných opatrení na futbalových štadiónoch.