Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Polícia použila na hráčov Bocy Juniors paprikový sprej

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP/Matilde Campodonico

Pre niektorých účastníkov incidentu sa však celá vec zrejme ešte neskončila. Osem z nich je podozrivých z ublíženia na zdraví, napadnutia či poškodzovania cudzej veci.

Belo Horizonte 21. júla (TASR) – Po utorkovom osemfinálovom zápase Pohára osloboditeľov medzi Bocou Juniors a domácim Atleticom Mineiro musela zasahovať polícia. Problémy však nespôsobili fanúšikovia, ale hráči hostí. Tí sa dostali do fyzického stretu s usporiadateľmi a strážcami zákona pri pokuse konfrontovať rozhodcov. Boca Juniors prehrala v rozstrele 1:3 po tom, ako odveta skončila bez gólov rovnako ako prvý duel.

Hráči Bocy neboli spokojní s výkonom rozhodcov, ktorí im po konzultácii s VAR neuznali gól z ofsajdu. Po zápase sa pokúsili vyhľadať arbitrov, tí sa schovali v domácej šatni. Pri pokuse vniknúť do nej vznikla roztržka a polícia proti hráčom použila paprikový sprej. Podľa portálu Globo Esporte policajti predviedli celý argentínsky tím na stanicu, no neskôr všetkých prepustili na kauciu.

Pre niektorých účastníkov incidentu sa však celá vec zrejme ešte neskončila. Osem z nich je podozrivých z ublíženia na zdraví, napadnutia či poškodzovania cudzej veci. Medzi nimi je napríklad bývalý obranca Manchestru United Marcos Rojo, ale i asistent trénera Leandro Somoza či tréner brankárov Fernando Gayoso.