Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Pre Lewandowského je už Bayern minulosť, tvrdí jeho agent

Na archívnej snímke Robert Lewandowski. Foto: TASR/AP

Lewandowski chce opustiť tím úradujúceho nemeckého majstra predčasne, keďže kontrakt má platný do leta 2023.

Mníchov 23. mája (TASR) - Poľský futbalista Robert Lewandowski je podľa svojho agenta rozhodnutý opustiť Bayern Mníchov už počas tohto leta. Izraelčan Pini Zahavi navyše nemeckému klubu verejne odkázal, aby napriek platnej zmluve nechal svojho hráča odísť.

"Robert to má vyriešené - toto leto chce odísť z Bayernu," uviedol Zahavi pre agentúru AFP. Lewandowski chce opustiť tím úradujúceho nemeckého majstra predčasne, keďže kontrakt má platný do leta 2023. Španielska Barcelona údajne ponúkla jeho súčasnému klubu za prestup 32 miliónov eur.

"Jasné, mohli by si ho ešte nechať, majú s ním zmluvu. Ja by som im to však neodporúčal. Pre Roberta Lewandowského je už Bayern minulosť," dodal 78-ročný Izraelčan. Na jeho adresu sa ostro vyjadril športový riaditeľ klubu Hasan Salihamidžič, ktorý v nedeľu uviedol, že Poliakovi celý rok motá hlavu.

Tridsaťtriročný Poliak získal s tímom ligový titul v každej sezóne od svojho príchodu v roku 2014 a v ročníku 2019/20 sa tešil aj z triumfu v Lige majstrov. Na konte má dokopy desať bundesligových titulov – dva získal ešte v drese Borussie Dortmund. Päťkrát za sebou navyše získal štatút najlepšieho strelca súťaže.