Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Brankár Ravas z Myjavy odchádza do anglického Peterborough Utd

Mladý gólman sa zúčastnil na viacerých kempoch pre brankárov a na jednom z nich padol do oka trénerom Peterboroughu – Gavinovi Strachanovi a Ianovi Pledgerovi.

Myjava 15. júna (TASR) - Talentovaný futbalový brankár Henrich Ravas odchádza z klubu slovenskej Fortuna ligy Spartak Myjava do anglického tímu Peterborough United FC. Na Britské ostrovy sa podľa oficiálnej webstránky "kopaničiarov" vydá koncom júna. "Bude mi smutno za spoluhráčmi, lebo sme boli dobrý kolektív. Ale teším sa," vyznal sa Ravas.

Mladý gólman, ktorý dosiaľ chytal za dorastenecký tím Spartaka, sa zúčastnil na viacerých kempoch pre brankárov a na jednom z nich "padol" do oka trénerom Peterboroughu – Gavinovi Strachanovi a Ianovi Pledgerovi. Následne prišlo pozvanie na týždennú skúšku. "Bol som tam týždeň a o týždeň mi to predĺžili, aby som za nich chytal aj dva zápasy. Potom mi povedali, že ma berú od novej sezóny na rok," prezradil pre spartakmyjava.sk.

Ravas, ktorý bude pôsobiť v akadémii pre hráčov do 18 rokov, naznačil niečo aj o súťaži, ktorej je anglický tím účastníkom: "Nie sú tam tie najvyššie kluby ako Chelsea, ale sú tam tímy ako Stevenage, Cambridge, Watford a podobne. Neskutočne sa tam teším, tie pocity sa nedajú vyjadriť." Jeho cieľom bude postupne napredovať a dostať sa "vyššie". Keďže pochádza z futbalovej rodiny - futbal hrával jeho otec a hráva takisto brat - dostalo sa mu potrebnej podpory a aj rád do života. "Mám trénovať, slušne sa správať a snažiť sa predrať výkonmi," dodal.