Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Real Madrid opäť profitoval z formy Benzemu a Viniciusa Juniora

Futbalista Realu Madrid Karim Benzema (druhý sprava) sa teší so spoluhráčmi po strelení víťazného gólu na 2:1 v zápase 5. kola La Ligy FC Valencia - Real Madrid vo Valencii v nedeľu 19. septembra 2021. Foto: TASR/AP

Real Madrid opäť profitoval z výbornej formy Benzemu a Viniciusa Juniora.

Madrid 20. septembra (TASR) – Futbalisti Realu Madrid otočili v posledných štyroch minútach nedeľný 5. kole La Ligy na ihrisku FC Valencia, zvíťazili 2:1 a dostali sa na čelo tabuľky.

Bielemu baletu v rozhodujúcich okamihoch opäť efektívne zafungovala spolupráca dvojice Karim Benzema – Vinicius Junior. Hostia prehrávali až do 86. minúty, ale sú stále bez prehry a na konte majú 13 bodov. To je o dva viac ako má obhajca a mestský rival Atletico, Valencia je po prvej prehre v sezóne tretia s 10 bodmi.

Francúzsky kanonier najprv vysunul do pozície brazílskeho krídelníka, ktorý aj s prispením teču obrancu vyrovnal na 1:1. A o dve minúty sa pozície obrátili, presný center 21-ročného Brazílčana do päťky hlavou nezastaviteľne dostal do siete 33-ročný Benzema. Obaja hráči Realu majú momentálne výbornú fazónu. Reprezentant úradujúcich majstrov sveta dal v piatich ligových zápasoch už šesť gólov a pridal päť asistencií. Vinicius Junior zaznamenal ďalších päť presných zásahov, raz asistoval. A taliansky tréner Madridčanov Carlo Ancelotti po návrate na lavičku mužstva v súťažnom zápase zostáva nezdolaný.

Na štadióne Mestalla sa síce najprv v 66. minúte proti bývalému klubu presadil Hugo Duro, domáci ale nedokázali dobre rozohraný zápas doviesť do úspešného konca.

„Nezvíťazili sme dnes vďaka kvalite, ale najmä zásluhou tímového ducha. Mám mladý tím a nemôžem povedať, že sme hrali oku lahodiaci futbal. Musíme sa zlepšiť v obrane a musíme byť oveľa agresívnejší. Ale domnievam sa, že ak aj ďalej budeme hrať s takýmto duchom, napraví sa to," citovala agentúra AFP Ancelottiho, ktorý na margo oboch jeho strelcov s potešením skonštatoval. „Obaja boli jednoducho fantastickí."

„Na tomto štadióne sa vždy hrá ťažko. A bolo to ešte ťažšie, keďže sme inkasovali ako prví. Nešlo to podľa našich predstáv, ale našťastie sme na konci našli spôsob, otočili sme to a získali víťazstvo," citovala agentúra AP Viniciusa Juniora.

Valencia pod vedením nového trénera Joseho Bordalasa mala tiež silný štart do sezóny. Po štyroch kolách bola s 10 bodmi bez prehry a partiu s Realom mala skvele rozohranú. Gabriel Paulista mal veľkú šancu už v prvom polčase a Duro mohol otvoriť skóre hneď na začiatku druhého dejstva. V záverečnej desaťminútovke sa ale domáci zatiahli v snahe udržať výsledok a pykali za to.

„Prvých 80 minút sme hrali skvele. Je obrovská škoda, že v záverečných desiatich minútach sme zaliezli do obrany a oni dali dva góly z dvoch ojedinelých akcií," vyjadril sa Bordolas.

Obe mužstvá však môžu mrzieť zranenia hráčov, hosťujúceho Daniho Carvajala musel už v 26. minúte vystriedať Lucas Vazquez. Ancelottimu tak pribudli ďalšie starosti, keďže pred zápasom nemohol počítať so zranenými Garethom Baleom, Tonim Kroosom či Marcelom. A domáci dokonca už do 23. minúty stratili dvoch zranených, Carlosa Solera a Thierryho Correiu museli nahradiť Yunus Musah a Toni Lato.