Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Futbal

Rekord Barcelony je už história, prekonali ho futbalisti Realu Madrid

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Úradujúci európsky šampión poslal do histórie rekord rivala FC Barcelona. Podarilo sa mu to vďaka gólu francúzskeho útočníka Karima Benzemu v 90.+3 minúte.

Madrid 13. januára (TASR) - Futbalisti Realu Madrid vytvorili nový španielsky rekord, keď sériu bez prehry v súťažných zápasoch natiahli na číslo 40. Vo štvrtkovej odvete osemfinále Kráľovského pohára remizovali na ihrisku FC Sevilla 3:3 a postúpili ďalej, keďže predtým v domácom súboji triumfovali jasne 3:0. Úradujúci európsky i svetový klubový šampión poslal do histórie rekord FC Barcelona, ktorý v minulom ročníku neprehral 39 duelov v sérii.

Sevilla sa ujala vedenia už v 10. minúte vďaka vlastnému gólu Danila. Real odpovedal krátko po zmene strán, keď po 70-metrovom sóle zvládol Marco Asensio bravúrne aj koncovku. Domácich zakrátko opäť poslal do vedenia Stevan Jovetič a v 77. minúte zvýšil Iborra na 3:1. Andalúzsky tím vycítil šancu pobiť sa ešte postup, lenže v 83. minúte chladil jeho nádeje kapitán hostí Sergio Ramos, ktorý "panenkovskou" jedenástkou znížil na 2:3. Hrdinom duelu bol napokon Karim Benzema. Francúzsky útočník sa v tretej minúte nadstaveného času famóznym driblingom predral cez trojicu brániacich hráčov až do pokutového územia a jeho zblokovaná strela skončila v sieti - 3:3.

Real naposledy prehral v apríli minulého roka v prvom dueli štvrťfinále Ligy majstrov na pôde Wolfsburgu, odvtedy vyhral 30 zápasov a v desiatich remizoval. Francúzsky tréner Zinedine Zidane po prevzatí kormidla pred rokom prehral s tímom iba dvakrát. "Biely balet" nastúpil v odvete proti FC Sevilla bez najlepšieho hráča planéty Cristiana Ronalda i chorvátskeho stredopoliara Luku Modriča, ktorým tréner doprial čas na oddych. Týmto krokom síce ohrozil vytvorenie rekordu jeho tímu, no napokon malo ťaženie Realu šťastný koniec.

Po zápase si Zidane uvedomil, že jeho tím prekonal španielsky rekord aj s dávkou šťastia. "Proti kvalitnému súperovi sme nehrali v optimálnom zložení a bolo to cítiť. Miestami sme trpeli, ale napokon hráči opäť ukázali, že sa nikdy nevzdávajú," povedal Zidane, ktorého zverenci sa s tým istým súperom stretnú už v nedeľu v rámci zápolení v La Lige.

Národný rekord má Real vo vrecku a pokúsi sa zaútočiť aj na svetový zápis, ktorého držiteľom je Dinamo Záhreb. Popredný chorvátsky klub neprehral 45 duelov v rade, na tomto čísle ho v septembri 2015 zastavil mníchovský Bayern. Úspešnou sériou sa však hráči Realu nesnažia príliš zaoberať. "To je skôr úloha novinárov. My ideme do každého zápasu s cieľom zvíťaziť. Uvidíme, na akom čísle sa zastavíme," poznamenal obranca Marcelo.

Odvety osemfinále Španielskeho pohára:

Celta Vigo - FC Valencia 2:1
/prvý zápas: 4:1, postúpila Celta/

SD Eibar - CA Osasuna 0:0
/prvý zápas: 3:0, postúpil Eibar/

FC Sevilla - Real Madrid 3:3
Góly: 10. Danilo (vlastný), 54. Jovetič, 77. Iborra - 48. Asensio, 83. Ramos (z 11 m), 90.+3 Benzema
/prvý zápas: 0:3, postúpil Real/