Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Sao Paulo prepustil Hernana Crespa z postu hlavného trénera

Hernan Crespo, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Do konca ligy zostáva štrnásť súbojov.

Sao Paulo 14. októbra (TASR) – Brazílsky futbalový klub FC Sao Paulo prepustil Hernana Crespa z postu hlavného trénera po sérii zlých výsledkov. Štyridsaťšesťročný bývalý argentínsky reprezentant pritom prišiel na lavičku len vo februári tohto roka.

„Rozhodnutie sa zrodilo po vzájomnej dohode po rozhovoroch trénera s radou riaditeľov," citovala agentúra AFP z oficiálneho stanoviska trojnásobného šampióna Pohára osloboditeľov.

Crespo prišiel do Sao Paula ovenčený triumfom v Copa Sudamericana s priemerným argentínskym klubom Defensa y Justicia. V máji s mužstvom získal titul v štátnych majstrovstvách a Sao Paulo tak po deviatich rokoch opäť slávilo nejakú trofej. Všetko bolo pozitívne, no neskôr tím vypadol vo štvrťfinále Copa Libertadores, prišli priemerné výsledky v lige a to napokon stálo hlavu bývalého 46-násobného reprezentanta Argentíny (35 gólov). V tabuľke je Sao Paulo len na 13. mieste, päť uplynulých duelov remizovalo a po 25 kolách je len tri body od zóny zostupu. Do konca ligy zostáva štrnásť súbojov.