Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Škrtelovo zranenie nie je vážne. Dokázal, že je tvrdý chlap

Martin Škrtel v nešťastnom súboji, po ktorom bol v bezvedomí. Foto: TASR/AP

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie počas osemminútového ošetrovania komunikoval s lekármi a divákom ukázal zdvihnutý palec.

Liverpool 9. marca (TASR) - Zranenie slovenského futbalového reprezentanta Martina Škrtela nie je vážne. Stopér "The Reds" musel po hlavičkovom súboji s Rudym Gestedeom v nedeľňajšom štvrťfinále FA Cupu proti Blackburnu Rovers opustiť ihrisko už po troch minútach.

"Všetko je v poriadku! Na chvíľu som bol v bezvedomí, ale som rád, že nejde o nič vážne. Chcel som pokračovať, ale fyzioterapeuti mi to nedovolili, to sú pravidlá. Teraz mám pár dní voľno s mojou rodinou, cestujeme do St. Tropez," uviedol Škrtel na svojom profile na sociálnej sieti.



Potvrdil to aj tréner Liverpoolu Brendan Rodgers: "Martin po vzdušnom súboji tvrdo dopadol na zem a obávali sme sa, že môže ísť o otras mozgu. Po zápase sa však správal normálne, rozprával sa s nami. Z preventívnych dôvodov ho zoberieme do miestnej nemocnice, aby sme sa uistili, že je v poriadku. Uvidíme, čo povedia lekári, no podľa môjho názoru nejde o vážne zranenie," povedal pre britské médiá.

Počas osemminútového ošetrovania Škrtel komunikoval s lekármi a divákom ukázal zdvihnutý palec, nahradil ho Kolo Toure. Rodgers po bezgólovej remíze hromžil na rozhodcu, ktorý v prvom polčase po zákroku Matta Kilgallona na Adama Lallanu v šestnástke neodpískal pokutový kop. Priznal však, že od svojich zverencov čakal lepší výkon. "Bola to jasná penalta. Lallana sa šikovne zbavil svojho protihráča, ktorý ho stiahol v čase, keď sa chystal strieľať. Chýbala nám ostrosť, rýchlosť a trochu šťastia, predchádzajúce zápasy nám odobrali veľa fyzických aj psychických síl. Nedosiahli sme vytúžený výsledok, musíme tak zabrať v odvete v Ewood Parku. Som presvedčený o tom, že v silách nášho tímu je vyhrať."

Kouč Blackburnu Gary Bowyer nešetril slovami chvály na adresu svojich zverencov. "Klobúk dolu pred ich výkonom, zaslúžila si veľkú úctu. Na ihrisko tvrdo pracovali, aby dosiahli úspešný výsledok, nechali tam všetky sily. Potrvá niekoľko dní, kým dobijú batérie po takomto náročnom zápase. V Liverpoole do bodky splnili taktické pokyny."