Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Futbal

Slovenskí fanúšikovia v Ľubľane. Určite naši futbalisti vyhrajú

Na snímke slovenskí futbaloví fanúšikovia v uliciach Ľubľany pred kvalifikačným zápasom F skupiny o postup na MS 2018 proti domácemu Slovinsku 8. októbra 2016. Foto: TASR/Martin Baumann

Zápas F-skupiny kvalifikácie MS 2018 Slovinsko - Slovensko je na programe dnes s úvodným výkopom o 20.45 SELČ.

Ľubľana 8. októbra (TASR) - Zranenia nevadia, určite vyhráme. Slovenskí futbaloví fanúšikovia pred zápasom so Slovinskom unisono v dejisku zápasu tvrdili, že ich obľúbení "sokoli" ich nesklamú a z horúcej balkánskej pôdy si odvezú tri body.

Priaznicov SR bolo od rána v uliciach Ľubľany cítiť na každom kroku. Oblečení v dresoch a mávajúci šálmi dokreslili kolorit sobotňajšieho dňa, ktorý v centre slovinskej metropoly ovládol tradičný trh. "Určite vyhráme. Chalani budú chcieť nahradiť stratené body zo zápasu s Anglickom. Myslím, že to bude 2:1 pre nás," vravel Peter zo Zvolena, ktorého sprevádzala priateľka Janka. "Neprehráme, môže byť aj remíza. Víťazstvo by potešilo, ale bude to náročné," doplnila svojho partnera sympatická bruneta.

Trénerovi SR Jánovi Kozákovi budú chýbať v sobotu večer na štadióne Stožice viaceré opory. Nomináciu poznačili zranenia (Duda, Pečovský, Gyömbér, Pekarík), tresty (Škrtel) či disciplinárne prehrešky a následné vyradenia z kádra (Stoch, Weiss). "Zranenia nevadia, za chýbajúcich hráčov máme náhradu. Škoda, že nehrá 'Škrťo', to je extratrieda. Na poste stopéra ho zastúpi Saláta a nedostaneme ani gól," prognózoval Bratislavčan Jozef. Ten prišiel do Ľubľany aj so svojimi dvoma synmi Romanom a Ľubošom. "Boli sme aj na EURO vo Francúzsku. Bolo by super, keby sme postúpili aj na svetový šampionát do Ruska," zaželal si starší zo súrodeneckej dvojice Roman.

Zápas F-skupiny kvalifikácie MS 2018 Slovinsko - Slovensko je na programe v sobotu 8. októbra v Ľubľane s úvodným výkopom o 20.45 SELČ. Ako hlavný rozhodca ho povedie Talian Nicola Rizzoli.

Na snímke slovenskí futbaloví fanúšikovia v uliciach Ľubľany pred kvalifikačným zápasom F skupiny o postup na MS 2018 proti domácemu Slovinsku 8. októbra 2016.
Foto: TASR/Martin Baumann


Na snímke slovenskí futbaloví fanúšikovia v uliciach Ľubľany pred kvalifikačným zápasom F skupiny o postup na MS 2018 proti domácemu Slovinsku 8. októbra 2016.
Foto: TASR/Martin Baumann