Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Kouč Slovana Kozák má pred finále pohára len jeden otáznik v zostave

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Ján Kozák ml. počas tlačovej konferencie pred zajtrajším finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu medzi ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 7. júla 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Káder Slovana netrápia zdravotné problémy a všetci hráči sú k dispozícii.

Bratislava 7. júla (TASR) - Tréner futbalistov Slovana Bratislava Ján Kozák ml. je už takmer na sto percent rozhodnutý, akú zostavu pošle do stredajšieho finále 51. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu proti Ružomberku. "Belasí" zaútočia na Národnom futbalovom štadióne na cenné double, ich tréner už rozmýšľa len nad jedným menom zo zoznamu, ktorý od prvých minút vybehne na trávnik Tehelného poľa.



Káder Slovana netrápia zdravotné problémy a všetci hráči sú k dispozícii. "Tešíme sa veľmi, mohli by sme mať totiž výnimočnú sezónu. Chlapci sú pripravení dobre. Všetci sú nachystaní splniť cieľ a tým je víťazstvo," povedal na oficiálnej predzápasovej tlačovke Kozák, ktorý dumá už len nad posledným menom do základu: "Ako tréner som už rozmýšľal o zostave na finále aj pred ligovým zápasom s Michalovcami. Hráči mi po ňom tiež dali nejaké chrobáky do hlavy. Ale až na jedno meno v nej mám už jasno. Vlado Weiss je v nominácii, bude pripravený. Stále zdôrazňujem, že každý zápas za Slovan je dôležitý. Tento je ale taký výnimočný, je po korone a finále pohára bude vrchol jarnej časti."

Domáci kouč očakáva od "Ruže" tuhý odpor. V tejto sezóne sa mužstvá v lige stretli trikrát, Slovan doma dvakrát vyhral tesne 1:0, pod Čebraťom sa zrodila remíza. "Odkedy prišiel do Ružomberku tréner Haspra, hrajú rovnaký systém. Hrajú dobre fyzicky aj takticky, bude to ťažký zápas. Musíme byť trpezliví. Prekvapenie zo strany Ružomberka nečakáme," povedal. Kozák má tiež na pamäti, že Slovan zlomil súpera gólmi v závere: "Verím, že teraz dáme gól skôr, ale určite sa neurazím, ak zvíťazíme zásahom zo záveru zápasu. Priznám sa, že jedenástky sme špeciálne netrénovali."

Za kabínu dostal pred médiami priestor brankár Michal Šulla, ktorý bude v stredu v bráne Slovana: "Som rád, že v pohári dostávam šancu. Vážim si to. Keď už sme vo finále, urobíme maximum pre úspech. Futbal hráme preto, aby sme získavali trofeje. S Ružomberkom sme už v tejto sezóne odohrali pár zápasov, nečaká nás nič jednoduché. Ale verím, že to zvládneme."

Vo finále sa po remíze v riadnom hracom čase predlžuje 2x15 minút, ak sa nerozhodne, nasleduje rozstrel z 11 m. Slovan sa ale na neho ešte špeciálne nepripravoval. "Nie, nepripravovali sme sa na to. Býva to o hlave, po predĺžení budú hráči vyčerpaní. Prejdeme si síce s trénerom brankárov nejaké varianty, verím však, že to zvládneme v riadnej hracej dobe," vysvetlil Šulla.